ANALIZA - Da li je bio penal za Zvezdu i šta bi bilo sa penalom za Partizan da imamo VAR?

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.08.2020.
09:42
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Kasno sinoć stigli odgovori pred TV kamerama.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

I u novoj sezoni će Igor Radojčić analizirati suđenje na TV  Arena Sport, a posle onoga što smo videli u prvom kolu, opet će imati mnogo posla.

Naravno, javnost je najviše zainteresovana za penale koji su dosuđeni Partizanu protiv Napretka i Crvenoj zvezdi protiv Novog Pazara, s obzirom da se o tome polemisalo i zvaničnim saopštenjima.


''Kada vidimo gde se nalazi lopta, gde su igrači, ima elemenata za prekrsaj. On je imao loptu, i put ka golu, ali savet sudij, trebalo je više levo da ode, nije dobro postavljen'', istakao je Radojčić.

Mnogo više se prčalo o penalu za Partizan protiv Napretka, pa je tu situaciju Radojčić ostavio za kraj u svojoj analizi.

Penalu je prethodio korner, koji je takođe za mnoge bio sporan.

''Ovo se ne smatra velikom sudijskom greškom. Jer, korner je nova akcija. Čuje se i zvuk, ali pitanje je da li je loptu zakačio golman, ili prečka. Nemam utisak da je sudija ovde pogrešio'', konstatovao je Radojčić.
-
baner

A kad je u pitanju sama situacija kod penala, kada je Vitas sa obe ruke zadržavan, Radojčić ima jasnu poruku za sve sudije, a ovo je bio odličan primer za to.

''Nadovezaću se na situaciju sa Marakane. Sudije treba da budu više uključene, da upozoravaju igrače, čak iako je učinio jednom, da učini opet, pogotovo što je ovo 86. minut.

Drugo, nisam čuo da je neko pominjao reakciju igrača. Da li koristi obe ruke igrač broj 16?

Da li je držanje prekršaj i kako bi VAR reagovao?

Ako bi sudija rekao da je video držanje, VAR ne bi mogao da mu dokaže da nema držanja!

Ali, da li uvek postoji isti kriterijum? Da na jednoj utakmici važi, a na drugoj ne. Zato nam se i dešavaju saopštenja. Problem je sledeće kolo u sredu. Da li će sudija imati isti kriterijum kada se nešto slično dogodi. Ne verujem... Zato imamo nepoverenje. Zato, poziv sudijama da isti kriterijum koriste na svim utakmicama'', zaključio je Radojčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 04.08.2020
16:02

Ова емисија где Радојичић као анализира је смешна одавно. Која је сврха емисије у којој доведеш судију који не сме јасно и изричито да оптужи своје колеге. Филозофира ту нешто и бежи од одговора. Ако нема никога ко сме да искаже свој став, која је поента емисије? Да дође Радојичић и оправдава брљотине?

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 04.08.2020
15:25

Koliko se ponizavaju navijaci Partizana ovo stvarno nema granica. Voleo bih da se Zvezdi svaku put dosudi penal u ovakvim situacijama cisto da vidim kakav bi onda imali komentar. Iskreno ovo je tolika blamaza da se ovo sudi da nemam reci, nadjite mi jos jednu utakmicu gde se ovakav penal sudio na korneru gde se oba igraca guraju i bore rukama za poziciju i ja vise ovde komentar necu ostaviti. Ajde da je igrac Napretka samo drzao Vitasa da ovaj njega nije, nego se na snimku vidi kako ga jas Vitas udara glavu mu ide sa strane, pa ga drzi iza glave u predelu vrata kao da hoce da se rva sa njim, pritom Vitasa nije ni pomerio sa stajnog mesta. Mislim ovo je strasno, hoce da nas ubede da nije to sto se vidi, bas nismo padate... Prosle godine protiv Indjije nam je sudija na 17m svirao penal, sad mi zvezdasi treba da pisemo kako je bio penal i kako je bilo u 16m, strasno...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 05.08.2020
12:18

https://www.youtube.com/watch?v=SACRzh_qhWU 0:59. Dosta vise lazi, penal za Partizan je dosudjen nad Ostojicem zbog povlacenja i drzanja za dres, a ne nad Vitasom iako je i to bio penal, a evo kakve penale sudije sude za zvezdu tj. njeni navijaci preruseni u fudbalske sudije kakvi zvezdanaesterci, nepostojece.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 07.08.2020
18:46

Nad Ostojicem bio penal? Hahahaha Boze dragi. Pa jesi gledao i jednu sudijsku analizu ti. Kakav crni Ostojic...

avatar
magister
Tuesday, 04.08.2020
11:14

Da li ovo zaslužuje komentar? Pa mi u ovom društvu ne možemo da imamo normalnu atmosferu, ponašanje zvaničnika, ne samo u fudbalu i po ovom pitanju, nego uopšte, uvek ima prizvuk onoga što VLAST želi da se na medijima obznanjuje.

Ja bih smeo da se opkladim u bilo šta (zato što sam siguran u to) da bi neke nezavisne sudije iz sveta ova dva slučaja komentarisala mnogo jednostavnije.

Partizanov slučaj: sudija (koga Radojčić pominje kod Zvezdinog slučaja) se nalazi na 3m od događaja i savršeno ga vidi. Igrač Napretka br. 16 obema rukama obgrljava igrača Partizana, pribija se uz njega i vuče ga na dole. To je sve očigledno. Ali, šta komentariše naš ekspert. On ni u jednom trenutku, makar u vašem izvadku ovde (nisam gledao emisiju) ne kaže - bio je penal ili nije bio penal, te tako ostavlja to pitanje na odgovor gledaocima, da sami zaključe iz njegovih pitanja: da li je držanje obema rukama prekršaj? Da li je sudija ranije upozoravao igrače da ne smeju da obema rukama drže protivnika bilo gde na terenu pa ni u 16m? Da li uvek postoji isti kriterijum? Umesto odgovora niz pitanja, pa probajte da zaključite, ali ono što je očigledno, to je da je po Radojčiću penal Partizana neuporedivo upitniji i sumnjiviji od Zvezdinog. Iako se kod Partizanovog očigledno vidi prekršaj. Šta je to? Da li ta osoba zaslužuje da ikad više bude pozvana da komentariše kao nezavisni ekspert? Ili je sve to u ovom tekstu spinovano?

Zvezdin slučaj: šta se vidi? Zvezdin igrač šutira, lopta ne prolazi, zatim gura, gura, uporno gura loptu između dva igrača, a kad je progura, onda se i sam provlači između njih dvojice, koja su ga blokirala i - pada. Da se razumemo, ja mislim da je penal, ali, niti na jednom snimku se ne vidi kako je napravljen prekršaj. Prekršaj je - pretpostavka, logična pretpostavka. Vidi se da postoji kontakt, ali to nije kontakt saplitanja, vučenja za dres ili rvanja, to je kontakt u kome se koleno o koleno igrači guraju i Zvezdin igrač pada.

I? Eto to je slika medijskog mraka u Srbiji. Dođe ovakav komentator i svojim naoko stručnim pitanjima proizvede ono što je zadatak - utisak. Iako ne kaže baš ništa eksplicitno. Taj utisak je ono što je Zvezda i želela da postigne svojim saopštenjem. Običnom građaninu ostaje samo osećaj nepravde, nemoći, ostaje osećaj poniženja.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
12:04

I nad Ostojicem je bio faul, mogao je da bira zbog cega ce da ga svira.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 04.08.2020
11:03

https://www.youtube.com/watch?v=6qdMeqr9QZU 37:03 - Oumaru drzi i obara obema rukama Vitasa - jos jedan nedosudjeni penal za Partizan. Hocemo VAR i strane sudije, a ne zvezdine navijace prerusene u fudbalske sudije!

avatar
Man united
Tuesday, 04.08.2020
15:55

Знам ја да си ти навикао на овакве смешне пенале. Обострано се гурају један и други. Оумару чак и не пада преко њега, него поред. Витас се није ни бунио јер зна да ово нема везе са пеналом.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 05.08.2020
12:24

https://www.youtube.com/watch?v=SACRzh_qhWU od 0:47 pa nadalje da vas podsetim samo jednog delica blistave zvezdine istorije postenja i casti kada se radi o situacijama nakon kornera. Imas obraza i dalje da mi se javljas?

avatar
Slavko Knezevic
Tuesday, 04.08.2020
10:55

Radojicic, zar treba jos nesto reci!? Taj zna kako bi reagovao VAR, a žnamo koji je jedini klub proti Vara i ciji sin je zadužen za uvodjenje te tehnologije.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
10:09

I ovog su ocigledno ponovo dobro pritegli i jos bolje saterali uza zid, opet se bas opasno otima, a neko vreme je cak i davao normalne i prihvatljive izjave. Tako lako da se predje preko penala za zvezdu koji je, najblaze receno, sumnjiv, a da se ovako gnusno secira i pod mikroskopom analizira penal koji je bio cist kao suza, nemam reci. Korner nije bio, a inace i ne moze tako da se cuje kad golman udari (dodirne, zakaci) SAMO loptu jer se tako cuje precka kao okvir gola, to mu je glup i smesan argument. Partizan je ostecen za penal nad Vitasom pre toga, ali, i za crveni za Zivkovica jer je ono bio prekrsaj iako verovatno nenameran, penal nije trebalo da dosudi jer je lopta (vec) isla u gol, ali, iskljucenje je tu izostalo, moguce je da se sazalio kad je video sta se desilo coveku.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 04.08.2020
10:04

Sudija nije obavezan da opominje, ali je obavezan da sudi kada je lopta u igri. Da je Danilo Grujic primenjivao isti kriterijum trebao bi da dosudi nekoliko penala za Partizan identicnih dosudjenom posto Partizanu ocigledno u SL nije dozvoljeno da dodje do lopte nakon kornera zbog drzanja, povlacenja i guranja protivnika koje sudije obicno ni ne opominju, a dodje do u proseku 15 kornera po utakmici. Gde je analiza jos jednog nedosudjenog penala nad Vitasom? Gde je analiza igranja rukom u sesnaestercu Napretka? Culo se da je lopta zakacila, a vidi se da sigurno nije precku i vidi se da je samo mogla golmanovu ruku - korner. ekspert je zakljucio na osnovu polozaja lopte i igraca da je penal za zvezdu, a ko je cinio prekrsaj, ko je inicirao kontakt, ko je drzao koga za nogu - cist prekrsaj u napadu umesto zvezdanaesterca Bojana Nikolica! Gde je analiza dosudjenog prekrsaja kod 3. gola zvezde, koliko je Bojan Nikolic pomerio loptu blize golu od mesta izmisljenog prekrsaja? Kako je zvezda dala prvi gol? Kao 80% golova prosle sezone, sama, neometana sa peterca. Sva 3 gola zvezde su sporna sto zbog sudije sto zbog protivnika. Ko sudi u sledecem kolu, zvezdi kum njenog navijaca politicara, a Partizanu sudija iz rodnog sela Zvezdana Terzica. Gde je kazna oduzimanje bodova zvezdi i vojvodini zbog komentarisanja sudjenja u ime kluba po istim pravilima po kojima je FSS na celu sa bivsim potpredsednikom zvezde oduzeo bodove Partizanu? Ajde da vidimo ko i dalje veruje da sin Kostadin zaposlen u komisiji za VAR radi protiv oca Zvezdana blokirajuci mu VAR i strane sudije da bi ga Partizan pokrao, da vidimo ko veruje u zvezdine bajke? Hocemo VAR i strane sudije - Kokeza odlazi, svi napolje!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
12:07

Sta je lopta zakacila? Ili je pogodila (samo ocesala) precku ili je golman rukom/prstima dodirnuo precku pa se tako culo, ne verujem da je on tu uopste stigao do lopte iako je teoretski moguce da je dirao i precku i loptu mada ipak mislim da nije.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 04.08.2020
21:57

Da zakaci precku, a da je on ne zakaci rukom je nemoguce jer mu je saka bila ispred i iznad precke, a tacno na putanji lopte. Kada se uspori snimak na you tube na brzinu 0.25 vidi se da je golman malo zakacio loptu. Korner je.

avatar
Superliga
Tuesday, 04.08.2020
13:01

Ma 1000 penala za partizan, vi najbolje da se vratite u HNL, tamo je sudjenje bolje.