LOPOVI KRADU ŠTA STIGNU: Utovarili u kolica žardinjere sa ulaza vranjskog pozorišta i odneli kući, KAMERE SVE SNIMILE!
Foto: Foto T.S.

da ne poveruješ

LOPOVI KRADU ŠTA STIGNU: Utovarili u kolica žardinjere sa ulaza vranjskog pozorišta i odneli kući, KAMERE SVE SNIMILE!

Srbija -

VRANJE - Dve žardinjere sa ukrasnim biljem na ulazu u zgradu pozorišta u Vranju ukradene su u utorak oko ponoći.

Direktor Pozorišta "Bora Stanković"u Vranju Nenad Jović kaže za Kurir da su nestanak žardinjera primetili radnici koji prvi dolaze na posao. U roku od pola sata su obavešteni nadležni, PU Vranje i Komunalna policija.

- Žardinjere koje su se nalazile ispred ulaznih vrata zgrade pozorišta su nestale u noći između 4. i 5. avgusta. Njihova vrednost nije velika, dve do tri hiljade dinara. Prvi su primetili radnici koji prvi dolaze na posao portir i zaposleni u administraciji. U roku od pola sata su obavešteni nadležni policija i Komunalna policija. Iskreno se nadam da će se počinioci ovog dela privesti pravdi i adekvatno sankcionisati, a ovaj čin najoštrije osuđuju rukovodstvo grada i pozorišta, kao i sva dela gde se nelegalno otuđuje i oštećuje svojina grada- kaže direktor Jović.

foto: T.S.

Žardinjere koje su krasile obnovljeno pozorište "Bora Stanković" jednostavno su odnesene kolicima. Snimci kamera sa video nadzora zabeležile su nesvakidašnju scenu u kojoj je čovek doterao kolica do zgrade vranjskog teatra, a onda u njih utovario dve žardinjere i odneo ih pretpostavlja se svojoj kući. Usput je zastajao, odmarao, brisao znoj sa čela što je zabeležio snimak kamera, kao i to da se radi o starijem čoveku.

Komunalna policija je odmah reagovala, a snimci sa sigurnosnih kamera zabeležili su ceo događaj. Načelnik Komunalne policije u Vranju Ivica Tašković objašnjava da su nakon saznanja za ovaj događaj, a onda i konsultacija sa gradskim pravobraniocem, obavestili Policijsku upravu.

foto: T.S.

- Naše patrole su izašle na lice mesta , obavili smo razgovor sa direktorom pozorišta. Policija je odmah krenula sa uviđajem i pregladala snimke kamera. Fotografisali smo lice mesta. Odrađena je službena beleška posle razgovora sa direktorom pozorišta da bismo mogli da podnesemo krivičnu prijavu. Podneli smo je u četvrtak oko pola 9 ujutro i policija dalje radi svoj posao.

Pogledali smo snimke sa okolnih zgrada i one su zabeležile sam čin krađe. Mislim da ćemo vro brzo da rešimo i ovo, nažalost, neprimereno ponašanje,'' izjavo je Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije.

Kurir.rs/T.S.

Foto T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track