Savo najavio promene, sada je poznato i koje!

Autor: Milovan Longinov
subota 08.08.2020.
11:20
Izvor: Sportske.net, novosti

Partizan mora nešto da menja, a sada je poznato i šta.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nakon šokantnog poraza u Novom Pazaru, sve greške su izašle na videlo i promene su neophodne.

Partizan nema pravo na drugi vezani kiks, a Savo Milošević napraviće nekoliko ključnih promena, posebno u odbrani koja najviše škripi, prenose Novosti.

Za početak, najvažnija informacija je da će debitovati novajlija Maki Banjak, što znači da više nećemo gledati tandem Vitas-Ostojić, ali i da će jedan stranac iz ofanzive morati na klupu, a to su - Natho, Suma, Asano ili Sadik.

Nakon slabije partine u Novom Pazaru, Nemanja Miletić verovatno neće igrati kraj desne aut linije, već će njegovo mesto zauzeti Aleksandar Lutovac.

Zbog bonus pravila, sigurno mesto u timu i dalje ima golman Aleksandar Popović, dok ostaje da vidimo ko će zauzeti drugu poziciju, Filip Stevanović ili Lazar Pavlović.

Partizan dočekuje Javor u nedelju u 20.30 i sve osim pobede biće veliko iznenađenje i samim tim bi došle nove velike promene...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Saturday, 08.08.2020
23:32

I tako kupicemo mir sa 3 boda protiv Javora, pa jovo nanovo do sledeceg debakla.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 08.08.2020
14:40

Само не мењај пантића и елегантно препуњеног правника над свим правницима.

avatar
magister
Saturday, 08.08.2020
14:31

Igramo kod kuće, pa će to valjda biti dovoljno i - da se pobedi. Ne dopada mi se (iskreno) ideja da počinje Banjak, upravo iz razloga što će neko ko znači za igru Partizana - na klupu. Pritom, ne kažem da mislim da sva četvorica uvek moraju da počnu. Naprotiv. Suma nije ušao u formu. Kao i Miletić, kao i Ostojić. Možda se Savo suviše uzdao u uigranost i da će kroz te slabije utakmice sve doći na mesto. Ali, Partizan nema sistem igre uz pomoć koga pobeđuje u tim *slabijim* utakmicama.

I dalje mislim da je osnovno:
1. moraju da postoje na treningu uvežbane alternativne varijante, šta kad Miletić kasni u vraćanju, šta kad neki štoper kasni, ko preuzima Zdjelarovu ulogu kad je on istrčao, a protivnik ima kontru. Ne vidim kod nas uigran sistem preuzimanja i predviđene back up varijante.
2. napadači moraju da reaguju u gol situacijama - potpuno drugačije. Džabe imamo brze igače ili driblere, ako se kroz sistem igre to nigde ne ispolji, jer se npr. protivnik povuče i suzi prostor; šta? da se bunimo što igraju defanzivno protiv nas? Nego da nam *otvore kapije*? Znači, kao što mora da se uigrava tačka 1, moraju se uigravati razni načini napada, ali pogotovo - poslednja faza; naši igrači prečesto šutiraju u blok. Rade li to talentovani igrači? To je kao kad bi u košarci neki igrači stalno dobijali banane, da li bismo te smatrali talentovanim? To je situacija kad taj dribling treba da dođe do izražaja, ne da se prođe igrač koji blokira, već da se izbegne njegov blok i šutira kroz prazan prostor! Takođe, kako se šutira? Da li se posle utakmica pravi neka statistika? Ja vidim da Asano, na primer, koji ima sasvim solidnu tehniku, šutira previše školski i predvidivo. Da sam protivnički trener, pripremio bih golmana na to i bilo bi mu lakše da brani, jer od Asana se dobijaju *očekivani* šutevi. Sadik? Jeste najbolji, ali prečesto - olako, brzopleto završi akciju, očigledno bez koncentracije, i to u situacijama kad je mogao lako da asistira ili da sa još korak dva dođe u stabilniju situaciju i bolje izvede šut. Kao da donese odluku unapred i sprovede je brzo, bez obzira na nove okolnosti koje nastupe. Sve to može da se vežba i vežba i vežba na treninzima, to je proces, a onda taj proces - donese rezultat.
3. Savo mora pažljivije da menja. Izmene treba da donesu nešto pozitivno u igru, a ne da se naprave tek tako. Ne kažem da to uvek radi, ali se često dobija utisak da ih pravi po nekom prethodnom planu, a ne u odnosu na samu utakmicu i na utisak u vezi sa trenutnom igrom i stanjem na terenu.

Ovako ja vidim sastave:

najbolji:
Stojković - Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natko - Marković, Suma, Stevanović (Asano) - Sadik
za domaću Ligu:
Popović - Lutovac, Ostojić (Vitas) Miletić (Vujačić), Urošević - Zdjelar, Šćekić (Knežević, Momčilović) ili Natko - Stevanović (Čolić) Suma (Marković) Asano (Stevanović) - Sadik.

U domaćoj ligi se mora više rotirati. Ovo nisu igrači koji mogu iz nedelje u nedelju da pružaju kontinuitet dobrih igara, to smo videli i prošle godine. Hrabrije, ali i oprezno - rotirati, da uvek ima dovoljno iskusnih uz mlađe.

avatar
Slavko Knezevic
Saturday, 08.08.2020
12:44

Definitivno, ovaj covek nije za Partizan. Gde je on zavrsio skolu za trenera!? Verovatno na nekom od splavova.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.08.2020
12:34

Danilo Grujic je u Krusevcu ostetio Partizan za nedosudjen penal nad Vitasom i nepokazan crveni golmanu napretka, ali ga nije pokrao sto je bio razlog da se javi fk saopstenje i javno objasni njenim navijacima prerusenim u fudbalske sudije kako mora da se sudi Partizanu. Iz Partizana niko sem licno Vuletica nije reagovao, a FSS posto nije Partizan javno komentarisao sudjenje vec su samo zvezda i vojvodina ne oduzima bodove ovoga puta zvezdi i vojvodini kako je to ranije uradio Partizanu. Medjutim vec u novi pazar zvezda salje svoje navijace iz rodnog sela generalnog direktora zvezde bracu Simovic da pokradu Partizan izmisljenim penalom za novi pazar, a nedosudjenim cistim penalom za Partizan i nepokazanim zutim i automatski crvenim kartonom Siseu. novi pazar koji je izginuo protiv Partizana sklonio se zvezdi u prvom kolu u kojem ih je Bojan Nikolic dokusurio zvezdanaestercem i izmisljenim prekrsajem, a prvim zvezdinim golom novi pazar je otvorio sezonu sklanjanja. Vec u drugom kolu filijala iz Nisa je pocela da rotira te je izvela kombinovani sastav koji se sklonio pogotovo kod tragi-komicnog drugog gola, ali Lazar Lukic nije mogao da odoli zvezdinoj "nuli" te je ocigledan penal za filijalu iz Nisa precutao. Savo kao trener Partizana moze mnogo da promeni, moze da vrati visoki presing, da naredi krilima igru u oba pravca, da podigne agresivnost veznog reda, da disciplinuje odbranu, moze i da promeni 3/4 odbrane i napravi niz pobeda, ali ne moze da pobedi 38 utakmica u kojima ce u svakoj biti bolji za bar 3 gola od svakog protivnika posto 2 gola razlike pojedu zvezdini navijaci preruseni u fudbalske sudije i ne moze da natera zvezdine filijale da igraju angazovano protiv zvezde kao sto igraju protiv Partizana. Liga je sastavljena od 19 klubova koji zele da zvezda bude prvak i plus jednog koji se ne slaze s tim, ali i tada bi bilo moguce pobediti drzavni projekat kada bismo imali VAR i strane profesionalne sudije, a ne sina i rodjaka generalnog direktora zvezde u komisiji za VAR i zvezdine navijace za fudbalske sudije.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 08.08.2020
11:56

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3511137/partizan-fudbal-dug-finansijski-izvestaj

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 08.08.2020
11:56

Popovic- Miletic, Ostojic/Vitas, Banjak, Urosevic- Zdjelar, Natko- Lutovac, Suma, Stevanovic- Sadik. Nema potrebe Lutovac da igra beka, sad neka jos igra svako ono sto je igrao, a Pavlovic je jedno bezobrazno deriste...