Foto: Starsport

Savo Milošević, trener fudbalera Partizana, priznao na konferenciji za medije pred utakmicu trećeg kola Superlige Srbije da je hteo da podnese ostavku posle poraza od Novog Pazara (3:2).

Na konkretno pitanje da li je razmišljao da digne ruke od svega i da ode s klupe kluba iz Humske, Milošević je iskreno odgovorio:

„Da, jesam, Realno je suviše rano da se odustaje. Nisam neko ko odustaje i ne idem linijom manjeg otpora i nisam neko ko će posle jedne utakmice prestati da se bori. To su osnosni razlozi zbog kojih sam odlučio da nastavim da se borim. Videćemo da li to ima smisla ili ćemo biti pogaženi“.

PROČITAJTE JOŠ

Milošević ističe da se ceo život bori sa svim i svačim, kao i da je u jednom trenutku posle preokreta Pazaraca posumnjao u sebe i ekipu.

„Ceo život trpim udarce i preživljavam, to vas čini jačim, ali morate da vidite srvhu toga, krajnji cilj i povratni rezultat. Ukoliko nema povratne informacije, kao što sam video u Pazaru, onda sam se pitao zašto ja trpim udarce, koji je smisao i cilj toga“, poručio je Savo pred nedeljni okršaj sa Javorom.

Pročitajte još: Mrtva trka večitih: Partizan duguje 31 milion evra!

Posebna stavka bilo je trčanje. Fudbaleri Partizana sada manje trče nego prethodne sezone, ekipi nedostaje agresivnost. Prošle sezone u proseku oko 11 kilometara je pretrčoa svaki igrač crno-belih, a ove ni deset.

„Samoubistvo za ekipu je kada pomisli da ne treba da trči“, poručio je Milošević.

Pričao je strateg „parnog valjka“ i o atmosferi unutar ekipe.

„Imali smo dosta razgovora u ova dva-tri dana, što individualno, što grupno, što sa rukovodstvom kluba. Bitno nam je da vratimo energiju i trku koju nismo imali prethodne dve utakmice. Taj rezultat je bio mizeran. Govorio je da momci nisu hteli iz nekog razloga. Ja te razloge nisam imao u glavi i ostao sam zatečen kada sam ih čuo. Postoji niz problema unutar ekipe koje sam tek sada video. Da li ćemo uspeti i u kojoj meri da ih rešimo… Sada smo ponovo stavili sami sebi mač nad glavom i biće jako teško u hodu, u takvoj situaciji, ispravljati greške. Moje razočaranje je veliko posle poraza u Novom Pazaru, jer sam bio uveren da je sve drugačije. Ja kao neko ko ima mnogo iskustva sa terena, odigrao sam na stotine loših utakmica, doneo loših odluka, ali ovo što se desilo na poslednjoj utakmici su vanfudbalske stvari kojima nikada nisam želeo da se bavim“, zaključio je Milošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare