U Sloveniji 31 novooboleli, najviše zaraženih su mladi 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Sloveniji je u poslednja 24 sata posle 1.118 testiranja potvrđena 31 nova zaraza korona virusom, a nije bilo novih smrtnih slučajeva, objavila je u danas slovenačka vlada.

To je najveći broj dnevnih zaraza zabeleženih ovog meseca.

Nove zaraze potvrđene u 15 opština, a najviše infekcija bilo je u Ljubljani – devet, te tri u Celju, a među zaraženima je i jedan strani državljanin, navode mediji.

Kako tvrdi t POP-TV, među novozaraženima je najviše mladih, a čak 13 je između 15 i 24 godina starosti.

Na zabrinjavajući trend sve više zaraženih među mladima upozorio je u utorak portparol Vlade za Kovid-19 Jelko Kacin koji to pripisuje njihovom neodgovornom ponašanju, odlasku na mesta gde se održavaju zabave, kako u Sloveniji tako i u inostranstvu, upozoravajući da oni mogu biti prenosnici zaraze na stariju osetljiviju populaciju.

Kacin je najavio da će iduće nedelje biti održano zajedničko savetovanje direktoraškola, kako bi se dogovorilo kakav oblik nastave će se u uslovima koronakrize održavati u idućoj školskoj godini koja počinje za nešto više od dve nedelje.

Roditelje i decu školskog uzrasta, koji borave u tzv. crvenim rizičnim državama, vlasti upozoravaju da će morati u obveznu izolaciju od dve nedelje posle povratka u Sloveniju i da zato ne kasne s povratkom.

Trenutno je aktivno zaraženih 188 ljudi, a među poslednjim novozaraženima je i troje zaposlenih u zdravstvu, prenose slovenački mediji.

Do sada su u zemlji od početka epidemije zabeležene 2.303 zaraze korona virusom, a umrlo je 129 zaraženih bolesnika, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari