Najnovije vesti
Kultura
"Intimnost" Biljane Srbljanović na Dubrovačkim letnjim igrama: Najaktuelnija tema današnjice

"Intimnost" Biljane Srbljanović na Dubrovačkim letnjim igrama: Najaktuelnija tema današnjice

Rad na ovoj predstavi obojen je strahom da će se neko od nas razboleti ali i uverenjem da ima šanse da uprkos merama distance pozorište može da nastaje - navodi Andrej Nosov, reditelj predstava „Intimnost“ koja će premijerno će biti izvedena večeras na Dubrovačkim letnjim igrama.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Intimnost Foto: Bruna Alfier / Ustupljene fotografije
Intimnost

Glumici Leon Lučev i Jelena Graovac akteri su komada dramaturškinje Biljane Srbljanović, koji se bavi najaktuelnijom temom današnjice – novim i nepoznatim virusom.

- Ogromno je zadovoljstvo raditi sa Jelenom Graovac i Leonom Lučevim, ta privilegija da u jednom izlovanom prostoru istražujemo, gradimo i tragamo za rešenjima je nešto što celu stvar čini posebnom. Nežnost, briga i mogućnost da se uprkos svemu intima očuva i sačuvaju odnosi i ljudskost nekako su najvažniji - ističe Nosov.

Intimnost
Foto: Bruna Alfier / Ustupljene fotografije
Intimnost

Premijera predstave za kojom vlada veliko interesovanje u regionu zakazana je za 13. avgust u Lazaretima, a realizuje se u okviru evropskog projekta „Future Epics“, podržanog od strane Kreativne Evrope.

„Intimnost“ nastaje sa idejom da istraži šta se to promenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Leon Lučev i Jelena Graovac, kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže da preispitaju da li je moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

Scenski kostim i dizajn uradila je Selena Orb, za kompoziciju je zadužen Draško Adžić. Asistent dramaturškinje je Ognjen Aksentijević, dok se izvršnom produkcijom bavi Selena Pleskonjić.

Pored Hartefakt fonda koji je nosilac projekta „Future Epics“, u njemu učestvuju i Dubrovačke ljetnje igre, organizacija TASKA iz Barselone i plesni centar Vitylike iz Švedske.