Aleksandar Mitrović
AP/Mindaugas Kulbis
Aleksandar Mitrović

AP/Mindaugas Kulbis

Aleksandar Mitrović, Foto: AP/Mindaugas Kulbis

Tokom posete Partizanu, Mitrogol je imao mnogo zanimljivih tema u razgovoru sa bišvim saigračima legendarnim kapitenom Sašom Ilićem i povređenim Lazarom Markovićem. Ali, iskoristio je i priliku da povede svoga naslednika na stadion odakle je krenuo u "beli svet".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Mitrovic (@aleksandar_mitrovic_45) on Aug 23, 2020 at 3:43am PDT

- Baš sam pričao sa Savom Miloševiem, predočio sam mu da mi se Nigerijac sve više sviđa što ga duže gledam. Stvarno je dobar igrač, mlad, može još da napreduje. Ima sreću da mu je trener čovek koji je postigao veliki broj golova u karijeri. Prostora za napredak, takođe. Bitno da je brz, jak, lucidan, zna fudbal...

Da li će se Srbija plasirati na EURO?

 

Prošle sezone je dao 17 golova, početkom ove sezone svega tri, ali je učestvovao u ogromnom broju stvorenih prilika.

- To dolazi s godinama. Napadaču je najbitnije da ulazi u šanse, poseduje nos za gol, a realizacija se vežba, dolazi iskustvom i radom na treningu. Uveren sam da će Umar Sadik ove sezone biti bolji nego prethodne.

Umar Sadik

Marko Metlaš

Umar Sadik, Foto: Marko Metlaš

- Tada je bio baš mlad, sad ima 22 godine, a pre dve se obreo u Glazgovu. Teško je bilo kome da se prilagodi na zahteve fudbala u Velikoj Britaniji, potrebni su vreme, prostor i poverneje trenera. Nije mu se sve poklopilo. Vidim prostor za napredak i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

- Da, 90 odsto. Nikad se ne zna u fudbalu, ali imam ugovor još četiri godine. Ekipa je mlada, trener takođe, dobri su uslovi, klub želi da napreduje, a ja hoću da budem deo tima koji stremi da napravi nešto više. Dosta lepog se desilo tokom boravka na Kreven kotidžu i meni i porodici, verovatno ostajem - istakao je Aleksandar Mitrović.

BITNA JE LIGA NACIJA

Kao što je adut Fulama tako je Aleksandar Mitrović i najveća vrednost srpskog državnog tima. Iako javnost fokus drži na baražu protiv Norveške, najbolji strelac reprezentacije upozorava da se obaveze ne smeju preskakati.

PROČITAJTE JOŠ: