PITALI GA DA LI JE KIM MRTAV, A ON PRASNUO U SMEH: Reakcija zvaničnika Bele kuće se prepričava

Novosti onlajn

25. 08. 2020. u 19:04

Zvaničnik Bele kuće prasnuo je u smeh kada su ga pitali o novim tvrdnjama da je Kim Džong-un u komi ili mrtav, rekao je stručnjak za Pjongjang.

ПИТАЛИ ГА ДА ЛИ ЈЕ КИМ МРТАВ, А ОН ПРАСНУО У СМЕХ: Реакција званичника Беле куће се препричава

Foto Tanjug AP

Tvrdnju bivšeg pomoćnika predsednika Južne Koreje odbacili su dugogodišnji posmatrači Severne Koreje i strani dopisnici koji pokrivaju tajnu zemlju.

Hari Kazianis, stariji direktor korejskih studija Centra za nacionalni interes, istraživački centar sa sedištem u Vašingtonu, otkrio je da ga reakcija zvaničnika administraciji Donalda Trampa ne čudi.

Gospodin Kazianis je tvitovao: "Razgovarao sam sa Belom kućom o tome da je Kim Džong-un bio u komi ili mrtav".

Čang Song-min, bivši pomoćnik pokojnog predsednika Južne Koreje Kim Dae-jung, nije pružio nikakve dokaze koji bi potkrepili njegovu tvrdnju - isti onaj koji je napravio pre nekoliko meseci, samo da bi Kim snimljen na javnim danima kasnije, piše Miror. 

Južnokorejski veb sajt ukazao je na Čangovu tvrdnju o komi kao apsurdnu, pošto je došlo dan nakon što je diktator predstavljen kako nadgleda samit vladajuće stranke.

Najnovije špekulacije o Kimovom zdravlju javljaju se nakon što je izvešteno da je delegirao više odgovornosti na svoje pomoćnike, uključujući njegovu sestru Kim Jo-džong, za koju se govori da je "de fakto druga po komandi".

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna