Najnovije vesti
Vesti Svet
"ZURIO JE U MENE" Bivša Trampova portparolka o bliskom susretu sa Kimom: "Tramp mi je rekao da mu se BAŠ SVIĐAM i da ću morati da se žrtvujem za tim"

"ZURIO JE U MENE" Bivša Trampova portparolka o bliskom susretu sa Kimom: "Tramp mi je rekao da mu se BAŠ SVIĐAM i da ću morati da se žrtvujem za tim"

Donald Tramp je rekao Sari Sanders da će morati da “ode u Severnu Koreju i žrtvuje se za tim” nakon što je Kim Džong Un namignuo tadašnjoj predstavnici za štampu tokom samita u Singapuru juna 2019.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sarah Sanders Kin Jong Un kombo RAS Tanjug AP Foto: Tanjug / AP / RAS Srbija
Sarah Sanders Kin Jong Un kombo RAS Tanjug AP

- Sviđaš se Kim Džong Unu! – našalio se oduševljeni Tramp, otkriva Sanders u knjizi “Speaking for Myself” (Govorim u svoje ime), koja će biti objavljena u utorak, prenosi “Gardijan”.

- Nego šta! Baš mu se sviđaš!

Za knjigu, koja nosi podnaslov “Vera, sloboda i borba našeg života u Beloj kući” pre se može reći da je hvalospev lojalne sledbenice predsedniku, nego izdaja bivše članice osoblja. Sanders potiče iz istaknute republikanske porodice – otac joj je Majk Hakabi, koji je učestvovao u trci za predsednika 2008. i 2016 – i navodno je bacila oko na mesto guvernera Arkanzasa.

Pročitajte još

Međutim, opisi prostačkog ponašanja predsednika i njegovih visokih savetnika mogli bi da uznemire članove njegovog tima za kampanju, pogotovo s obzirom na to da Donald Tramp već zaostaje za Džoom Bajdenom kada je u pitanju poverenje žena.

Sandersova u knjizi opisuje kako je Kim Džong Un na sastanku u Singapuru “preko volje” uzeo “Tik Tak” bombonu od Trampa, koji je “dramatično” dunuo u vazduh kako bi mu dokazao da miriše na nanu i da je reč o mentol bomboni, a ne otrovnoj kapsuli.

Foto: Shawn Thew / EPA;

Dvojica muškaraca su, između ostalog, razgovarala o sportu, uključujući i ženski fudbal. Sanders piše da je podigla pogled i “primetila da Kim zuri u mene. Pogledi su nam se susreli i Kim je klimao glamom i kao da mi je namignuo. Bila sam zapanjena. Brzo sam spustila pogled i nastavila da hvatam beleške”.

- “Šta je ovo bilo?”, neprekidno mi je prolazilo kroz glavu. Da li je moguće da je bacio oko na mene?

Foto: KCNA / EPA;

Kasnije, dok su se predsednikovom limuzinom vozili ka aerodromu, Sanders je ispričala šta se desilo Trampu i njegovom tadašnjem šefu kabineta Džonu Keliju.

- Sviđaš se Kim Džong Unu. Nego šta da mu se sviđaš! – rekao je Tramp.

Keli je podržao predsednika i rekao u šali: “E, pa, Sara, to je rešeno. Moraćeš da odeš u Severnu Koreju i žrtvuješ se za tim! Nedostajaćeš mužu i deci, ali bićeš junakinja u našoj zemlji!”

Tramp i Keli su “urlali od smeha”, piše Sanders.

VIDEO: Susret Kima i Trampa