Foto:Nova S

Iako imaju najlepši pogled na Ovčarsko - Kablarsku klisuru i Čačak, život u selu Vrnčani na vrhu Kablara nije nimalo lak. Osim jakih zima problem je i loš put u dužini od dva kilomtra, koji nije obnovljen pune četiri decenije, a zbog čega je ukinut i autobuski saobraćaj. Lokalna vlast obećava popravku puta poslednjih pet godina, ali se u tome nije mnogo odmalo.

U selu Vrnčani put je star 40 godina, a na njemu rupa do rupe, pa ipak ovo je jedno od retkih sela u koje se mladi vraćaju.
Bave se voćarstvom, seoskim turizmom…

„Stalno nešto krpimo sa zemljom, stalno obećavaju ali ništa na urade. Evo sad treba da se vadi krompir, dosta ljudi nosi na Kvantašku pijacu u Beogad, ali verujte da je stvarno doteralo cara do duvara“, samo su neke od reči očajnih meštana za televiziju Nova S.

Predsednik mesne zajednice Vrnčani Miodrag Karanac kaže da su se nekoliko puta obraćali nadležnima za pomoć.
„Izlazila je i saobraćajna inspekcija i stručni tim opštine Gradac, napravili zapisnike i uvek smo u proceduri, ali uvek se nešto desi da se to kod nas ne uradi. Prošle godine rečeno je sigurno će biti do kraja godine, a ove godine pomereno je zbog korone pa smo i i dalje bez puta“, kaže Karanac za Nova S.

U međuvremenu je stiglo novo obećanje. Pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović rekao je da bi put trebalo da bude obnovljen sledeće godine, kada bi trebalo da se rekonstruiše 2.500 lokalnih puteva. Ako i ovo obećanje propadne, meštani kažu da će prihvatiti ponudu susedne opštine Donji Milanovac da im oni obnove put.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare