(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković silovito među 16, Cicipas mu sklonjen iz žreba, a morao je da zove guvernera

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 08:39

Srbin ubedljivo savladao Nemca Štrufa u zanimljivom danu na US Openu

Novak Đoković se u dominantnom stilu plasirao u osminu finala US Opena i nastavlja poteru za svojom četvrtom titulom u Njujorku.

Srpski as je rano jutros deklasirao nemačkog tenisera Jan Lenarda Štrufa 6:3, 6:3, 6:1 i za sat i 45 minuta igre overio plasman među 16 najboljih. Osim prvog gema u kojem je Novak morao da spasava brejk loptu, pitanje pobednika se više nije postavljalo ni u jednom trenutku. Dominirao je Novak do kraja i odigrao skoro pa savršen meč. Štruf nije imao nikakve šanse iako nije odigrao loš meč. Jednostavno, protiv ovakvog Novaka ne mogu ni mnogo bolji od Štrufa

Izabrane vesti

Đokovića u osmini finala čeka španski teniser Pablo Karenjo Busta koji je takođe u tri seta obezbedio plasman među 16 najboljih savladavši Ričardasa Berankisa 6:4, 6:3, 6:2. Španac je svakako teži izazov od Štrufa, igrao je polufinale u Njujorku pre tri godine, ali sve zavisi od Đokovića. Ako nastavi sa igrama od početka turnira, Karenjo Busta je sledeći koji pakuje kofere iz Velike jabuke.

“Pablo je ovde igrao polufinale pre nekoliko godina, mislim da ima i trijumf u dublu. Veoma je dobar igrač, možda nema neko naročito oružje, ali svaki njegov potez može da bude opasan, i bekhend i voleji , uzvraća dosta servisa. Moram da budem spreman na duge poene. Biće to jedan zahtevan meč na fizičkom i psihičkom nivou. Nadam se da ću ovako nastaviti”, rekao je Đoković o narednom rivalu.

Ako prođe Karenja Bustu i još jednu prepreku (Šapovalov ili Gofan), sigurno je da Novak neće u polufinalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je bio u njegovom delu žreba i projektovan je kao najteži rival do finala. Cicipas je sinoć eliminisan posle velike drame u pet setova i propuštenih šest meč lopti. Borna Ćorić je napravio iznenađenje i slavio 6:7 (2), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6 (4). Ćorić će u osmini finala igrati sa američkim iznenađenjem Džordanom Tompsonom i ima dobre šanse za četvrtfinale gde ga čekaju Davidovič Fokina ili Zverev.

Upravo je Zverev sinoć na kontroverzan način izborio osminu finala iako je on najmanje kriv zbog prašine koja se digla. Nemac je savladao Francuza Manarina 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:2, ali je meč kasnio dva sata i 45 minuta i cela stvar je dogurala do guvernera države Njujork. Naime, Manarinu je pred početak meča rečeno da neće moći da igra jer je potvrđeno da je ranije bio u kontaktu sa Benoom Perom koji je zaražen korona virusom. Iako je Manarino posle kontakata sa Perom odigrao mečeve prva dva kola uz dizvolu grada Njujorka, zdravstveni sektor države Njujork mu je neposredno pred duel sa Zverevim saopšto da mora da bude u karantinu sobi jer je bio u kontaktu sa zaraženim. Nastala je drama, brojni ljudi su urigirali kod guvernera Njujorka da se Manarinu dozvoli da igra i na kraju je stiglo zeleno svetlo.

Jedan od onih koji su priskočili Manarinu u pomoć je bio i Novak Đoković koji je lično zvao gurvernera Njujorka.

“Nisam zadovoljan kako se rukovodi situacijom sa francuskim teniserima”, rekao je Novak posle pobede nad Štrufom.

Što se tenisa i pobede tiče, Đoković je bio vidno zadovoljan.

“Odigrao sam veoma dobar meč. Napravio sam brejk u prvom setu, ali sam se suočio sa nekoliko brejk lopti u tom delu igre. Možda je moglo da bude drugačije da je Štruf iskorostio tu jedinu priliku koju je imao tada, jer teško je igrati protiv tako agresivnih igrača. Dobro sam se kretao, pronašao sam posle tog prvog seta svoj ritam, drugi i treći i set su bili odlični, ja sam zadovoljan. Igram dobro poslednjih nekoliko nedelja, dobro treniram, koncentrisan sam na prave stvari i držim taj nivo”.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara