Grenel: Netačno da će Srbija i Kosovo dobiti bezvizni režim sa SAD

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Ričard Grenel demantovao je navode kosovskih medija o tome da bi Kosovo i Srbija mogli da dobiju bezvizni režim sa SAD.
"Jaki šamar u lice Evropskoj uniji i njenom rasističkom stavu prema Kosovu će možda tek doći od Vašingtona i administracije Donalda Tampa: Kosovski mediji javljaju da će SAD najaviti bezvizno putovanje za Kosovo i Srbiju 45 dana nakon sporazuma o ekonomskoj normalizaciji", stoji u tvitu Petrita Seljimija, izvršnog direktora Milenijumske Fondacije za Kosovo i bivšeg kosovskog šefa diplomatije.
 
"Opet netačno", sada već tipičan kratak je odgovor Ričarda Grenela na ove navode.
 
 
Ovo nije jedina stvar koju je Grenel, glavni posrednik u potpisivanju jučerašnjih dokumenata u Vašingtonu za koje tvrdi da predstavljaju sporazum Kosova i Srbije o ekonomskoj normalizaciji delimično ili u potpunosti demantovao u vezi sa navodima medija i zvaničnika o detaljima pregovora i ceremonije potpisivanja.
 
On je najpre reagovao na pisanja srpskih medija o tome da je pred srpsku delegaciju u Vašingtonu stavljan papir o priznanju Kosova, označivši je kao netačnu, da bi kasnije potvrdio da je na sastanku bilo iznenađenja, ali ne tako velikih.
 
"Nekada vole da se pred medijima pretvaraju da je iznenađenje veće nego što jeste".
 
Demanta sa njegove strane bilo je i u toku jučerašnjeg dana. Tada je demantovao navode srpske delegacije da su u Vašingtonu potpisana dva bilateralna sporazuma – jedan između Srbije i SAD i drugi između Kosova i SAD.
 
"Potpisali su da će raditi zajedno, oni nisu potpisali sa SAD-om. Mi nismo potpisnica", rekao je on.
  • Novosodjani

    05.09.2020 20:55
    Ovo mesto u klupici pored Trampovog stilskog pisaceg stola,ponizavajuce od one klupice treceg redau Paritu onomad.Ja tu nebih seo,radje bih stajao na korona rastojanju .Ponizavajuce sa!nemoze gore.A ostali kao poplaseni stoje po strani,Slije!su obisle svet,Zaista!je Srbija dotakla dno zivota,da nekazem case.Jos!da!Toma!Zdravkocic zapeva..
  • EU

    05.09.2020 20:24
    Nemojte kukati ako Srbiji i Kosovu posle ovoga EU,ukine bezvizna svrckanja,po EU.Nemoze to cas volim kinu cas Putina cas Erdogana i Orbana,cas Angelu cas Trampa ,cas onog Di si Pinga ili kako mu je ime vec.Ako volis nekog voli ga zauvek,nemoj da vrdas dja tamo dja vamo.
  • Iguman

    05.09.2020 17:53
    Pitanje
    Zasto je Alexandra slag'o opet naciju. Dok je u Americi sedeo ZA geridonom I bio manji od amebe. ZA domacu neku tv se razgalamio I sipao brzinom munje neistine, pa je Grenel morao da ga ispravlja I Srbiji kaze istinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija