GIK O GLASANJU: U Šapcu sve izvesnije novo ponavljanje izbora

A. D.

07. 09. 2020. u 14:23

NAJNOVIJI potez Gradske izborne komisije u Šapcu, koja je u nedelju kasno uveče donela odluku o novom ponavljanju izbora za selo Ševarice, samo je najava da će takvi potezi uslediti za 20-tak biračkih mesta.

ГИК О ГЛАСАЊУ: У Шапцу све извесније ново понављање избора

Foto: A. Delić

Ovo se događa nakon subotnjih ponovljenih lokalnih izbora u Šapcu, održanih na 27 od 100 birališta, na kojima je SNS još jednom potvrdila da sa osvojenih 36 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu, može samostalno da formira vlast u ovom gradu.

Predsednik GIK-a Budimir Pavlović izjavio je da biralište u Ševaricama nije malo, te da može da utiče na ishod izbora. Pravdao se da se zbog te okolnosti GIK neće oglašavati ni sa konačnim rezultatima ponovljenih izbora u Šapcu.

Pavlović kaže je odluka o ponavljanju izbora na tom biračkom mestu, doneta zbog toga što je birački materijal kasnio dva sata. Tvrdi da je bilo viška glasačkih listića u kutiji, što je razlog za ponavljanje izbora.

Prema očekivanju iz GIK-a i ostalih aktera šabačke političke scene, ova sedmica proći će u žalbenim rokovima. Očekuje se da će se SNS obratiti Upravnom sudu koji će doneti konačnu odluku, kao i u junu kada su na zahtev ZZS Nebojše Zelenovića oboreni izbori na svih 100 mesta.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a