NOVO PONAVLJANJE IZBORA U ŠAPCU? Na brojnim biračkim mestima višak listića u glasačkim kutijama

A. D.

08. 09. 2020. u 07:00

NAJNOVIJI potez Gradske izborne komisije u Šapcu, koja je u nedelju kasno uveče donela odluku o novom ponavljanju izbora za selo Ševarice, samo je najava šta očekuje 20 biračkih mesta.

НОВО ПОНАВЉАЊЕ ИЗБОРА У ШАПЦУ? На бројним бирачким местима вишак листића у гласачким кутијама

Foto A. Delić

Ovo se događa nakon subotnjih ponovljenih lokalnih izbora u Šapcu, održanih na 27 od 100 birališta, na kojima je SNS još jednom potvrdio da sa osvojenih 36 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu, može samostalno da formira vlast u ovom gradu.

Predsednik GIK-a Budimir Pavlović izjavio je da biralište u Ševaricama nije malo, te da može da utiče na ishod izbora. Pravdao se da se zbog te okolnosti GIK neće oglašavati ni sa konačnim rezultatima ponovljenih izbora u Šapcu.

Foto V. N.

Pavlović kaže je odluka o ponavljanju izbora na tom biračkom mestu, doneta zbog toga što je birački materijal kasnio dva sata. Tvrdi da je bilo viška glasačkih listića u kutiji, što je razlog za ponavljanje izbora.

PETROVIĆEV SAVETNIK

ISTE večeri, dok su se još brojali glasovi, mediji naklonjeni Nebojši Zelenoviću proglasili su veliku pobedu u Ševaricama. Ovo mesto sa oko 400 kuća i 893 birača, samo za sebe, ni na koji način ne utiče na izborni proces u Šapcu, ali odatle potiče jedan od najvažnijih i najstarijih savetnika i saradnika Dušana Petrovića.

Kako "Novosti" saznaju, šabački GIK zatražio je od Policijske uprave u Šapcu izveštaj o događaju u Mačvanskom Pričinoviću u subotu uveče, gde je, navodno, presretnut automobil sa izbornim materijalom iz sela Ševarice. Pojedini lokalni portali vrteli su snimke intervencije policije i mladića, koji su, navodno, pokušali da otmu džakove, međutim, ovo je samo poslužilo šabačkom GIK-u da uđe u još jedan začarani krug ponavljanja izbora.

Foto V. N.

Kako "Novosti" saznaju od aktera izbornog procesa u Šapcu, sva vozila koja su po zatvaranju birališta prevozila birački materijal u zgradu Gradske uprave u Šapcu bila su pod budnim okom glavnih rivala "Zajedno za Srbiju" i SNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili