Tanjug/AP
Milo Đukanović

Izvršni direktor privatne kompanije “Dekar Energy” Milić Novović, povukao je 5.000 evra donacije Demokratskoj partiji socijalista (DPS) za parlamentarne izbore, pokazuje izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) o prilozima u kampanji.

Novovićeva firma je ranije od Vlade dobila koncesije za proizvodnju struje iz mini hidroelektrana, a pored njega donatori DPS-a su i firma Igora Mašovića i Tamara Kokić koja je takođe u istom biznisu.

Mašović je većinski vlasnik “Hidroenergije Andrijevica” i brat predsednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, koji je najavio povlačenje iz politike, kako je rekao iz ličnih razloga, nakon što je DPS na lokalnim izborima izgubila vlast u toj opštini.

Prema informacijama “Vijesti”, i Tamara Kokić planira da povuče donaciju DPS-u za parlamentarne izbore. Ona je DPS pomogla sa 3.000 evra, a inače je izvršni direktor dve firme koje je osnovao konzorcijum, u kome udeo ima Igor Mašović, a do avgusta 2018. godine je radila kao direktor njegove kompanije “Igma Grand”.

Milić Novović je prilog uplatio u junu, dok izveštaj ASK-a za period od 19. avgusta do 2. septembra pokazuje da ga je povukao.

To je učinio i Miodrag Janjušević, koji je prethodno DPS-u uplatio 600 evra.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here