18. septembar  2020. 13.57  →  19. septembar  2020. 22.57 | Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Za proizvođače etno hrane i pića iz Sombora povoljniji nastup na Beogradskom sajmu

SOMBOR -

Nastup na predstojećem Sajmu etno hrane i pića u Beogradu biće jeftin i dostupan većini malih proizvođača po cenama od 10.000 dinara, kazala je za RTV Mirjana Lukić, savetnik generalnog direktora Beogradskog sajma.

 

video icon

Ona je na sastanku sa proizvođačima iz Zapadnobačkog okruga i predstavnika Regionalne privredne komore Sombor poručila da je cilj osigurati atraktivan plasman svim malim proizvođačima na srpskom tržištu uz povoljnije uslove ove godine.

kulen, lemeski

Proizvođači etno hrane i pića iz Sombora i okoline kažu da su ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije znatno slabije poslovali, a izostali su i brojni događaji na kojima su ranije izlagali i prodavali proizvode. Ističu da je svaki vid promocije dobrodašao, ali za nastupe na predstojećim sajamskim manifestacijama očekuju povoljnije uslove za zakup štandova.

"Bilo kakav vid prisutnosti na tržištu, promocije i prodaje i povratno što dobijamo iz svega toga nama zaista znači, pa time i ova naredna sajamska manifestacija će nam značiti, a verujem i pomoći", kaže Branko Popović, vlasnik kraft pivare "Ravangrad" Sombor.

"Sajmovi su nam uvek bili interesantni, kao malim proizvođačima da se pojavimo i učestvujemo sa ciljem da ljudi širom zemlje čuju za nas. Volimo da izlažemo naše proizvode na sajmovima", dodaje Gabriela Tripković, vlasnica vinarije "Vrt" Riđica.

"Kada procenimo da je manifestacija prava na kojoj bi se isplatilo pojaviti, onda se i pojavimo", napominje Goran Gardijan, vlasnik firme "Zdravoprodukt" iz Riđice.

Cilj je osigurati nastup proizvođača u skladu sa aktuelnim mogućnostima i potrebama, ocenjuju predstavnici Sajma etno hrane i pića.

"Ovde se sada radi o konkretnoj podršci zbog toga što se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grad Beograd već duži niz godina pojavljuju u ulozi pokrovitelja manifestacije. Učešće za male proizvođače je veoma izvodljivo i što je najvažnije veoma jeftino. Ako vam kažem da je ispod 10.000 dinara dovoljno za kvalitetan nastup na Beogradskom sajmu etno hrane i pića onda je to svakako dostupno apsolutno svakom proizvođaču", kaže Mirjana Lukić, savetnik generalnog direktora Beogradskog sajma.

"Jedna od dobrih mera privredne komore Srbije, a sa tim i naše Regionalne privredne komore Sombor je da dobijemo povoljnije uslove za naše privrednike, odnosno preduzetnike prilikom izlaganja na tim sajmovima. Iskreno se nadamo da pored svih ovih mera koje preduzimamo da će i ove godine biti dobar odziv izlagača na predstojećem Sajmu etno hrane i pića u Beogradu", kaže Zoran Bulatović, direktor Regionalne privredne komore Sombor.

U Regionalnoj privrednoj komori Sombor ističu da ove godine intenzivnije rade na podsticanju plasmana domaćih proizvođača hrane i pića kako bi bili vidljiviji širem tržištu putem predstojećih sajamskih manifestacija.

 

Srodne vesti