ZZJZNP: Strašne su izjave da Novi Pazar nabavlja limene sanduke za djecu

0
36

Štab za vanredne situacije Novog Pazara kategorično je demantovao navode na društvenim mrežama da su poručeni bilo kakvi limeni sanduci za djecu. kako je rečeno, ova potpuna dezinformacija nanosi štetu i stvara nepotreban strah kod građana. Gostujući u Jutarnjem programu, dr. Maja Iković, portparol ZZJZNP ovakvu informaciju o navodnoj nabavci limenih sanduka za djecu smatra strašnom

Čula sam tu informaciju odnosno dezinformaciju i to je stvarno szrašno. Ko bi to mogao da sprema. Ne postoje uopšte preduslovi za to.

Komentariše i izjavu ministra Šarčevića da je korona ušla u škole u Novom Pazaru.

Četiri smo imali sumnje na virus korone. Sve četiri osobe su negativne i nemamo nijedan potvrđen slučaj korona virusa u školama koje su u našoj nadležnosti. Ne mogu da govorim o izjavama ministra već samo o onome što se u našoj kući radi, kao portparol. Znači, mi nemamo nijedan potvrđen slučaj.

Građani Srbije koji od danas poslije 18 sati uđu u zemlju, biće pod posebnim zdravstvenim nadzorom.

Poslije ulaska u zemlju imamo desetodnevni pojačan zdravstveni nadzor. Nema kućne izolacije već su građani dužni prijaviti se elektronskim putem da su uđli u zemlju, da se jave zdravstvenoj ustanovi ukoliko nemaju simptoma i sve je ostalo na svijesti i savjesti svake jedinke.

Svako nepostupanje po uputstvima iz zdravstvenog upozorenja predstavlja grubo kršenje epidemioloških mjera i svjesno ugrožavanje sopstvenog zdravlja, ali i zdravlja stanovništva Srbije.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.