Foto: NOVA S

Nova sezona emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" počela je u petak 18. septembra, na televiziji Nova S. U svojoj prvoj epizodi, Ivanović je ugostio pisca, dramaturga, reditelja i potpredsednika Narodne stranke, Sinišu Kovačevića.

Čuveni reditelj i dramski pisac predstavio je svoju novu knjigu, a Ivan Ivanović pročitao je odlomke u emisiji.

Jedna od tema je bila i sloboda medija.

Kovačević je tako naglasio da je mnogo njegovih, ali i Ivanovićeh kolega, koje su odlučile „da sultana poljube u opanak“.

„Ja ne mogu da se menjam u godinama koje sam s pravom stekao, ne mogu da uriniram po očevom grobu i da zaboravim sve ono o čemu me je učio. Ne mogu prosto da odustanem od ideje, da je pod ovom kapom nebeskom, samo pravda, istina i ljubav prema deci, nešto što treba da bude konstanta i ja ću kao takav da umerem. Ako je suština u tome da više nikad ne uđem u pozorište, ja ću tu cenu da platim. Ako je suština da više nikad ne snimim film ili seriju i tu ću cenu da platim. Prosto, meni ne mogu ništa u ovim godinama. Ja se ničega ne bojim, osim tuđih bolesti i tuđih smrti“, rekao je između ostalo Siniša Kovačević i dodao:

„Talenat je kao voda. On će uvek pronaći put. Zabranili ste mi film, zabranili ste mi pozorište, proglasili ste me nedarovitim. Pokušali ste da me uzidate u taj Beograd na vodi, a ja sam odlučio da pišem romane. To što ja pišem odlične romane, to je problem druge vrste. Ako me sutra opet zabrane, ja ću napisati neki novi roman“.

Celu emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, pogledajte u video snimku na početku teksta.