Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sledeće godine „Balkans International Wine Competition“ biće održan u Skoplju

    Ovogodišnji, deveti „Balkans International Wine Competition“, koji se održao od 17-19. septembra, u glavnom gradu Bugarske, u Sofiji, na tvrđavi Nacionalne palate kulture, okupio je 100 vinarija. Prvi deo takmičenja održan je u Beogradu od 09-11. septembra, na kome su predstavljena vina sa Balkanskog poluostrva, Centralne i Istočne Evrope i regiona Crnog mora.

    Na svečanoj ceremoniji zvanično je objavljeno da će se 2021. godine takmičenje organizovati u Skoplju. Očekuje se dolazak mnogobrojnih remoniranih vinskih sudija koji će ocenjivati vina sa Balkana.

    Elena Mladenovska – Jelenković direktorke udruženja „Vina iz Makedonije“ zvanično je preuzela organizatorsku palicu. Ona je istakla da je Balkan peta najznačajnija regija u svetu po proizvodnji vina i dodala:

    Ovo je naša šansa da pokažemo koliki nam je potencijal i verujemo da ćemo biti dobri domaćini. Održavanje ovog takmičenja pokazaće da je moguća zajednička izgradnja balkanskog brenda kao i saradnja između zemalja. Potrebno je da nastavimo sa osvajanjem stranog tržišta i promocijom balkanskih vina.

    Ove godine prvi put je razdvojen Festival od takmičarskog dela, koji ima za cilj da privuče što više mlade publike, kojima bi vino postalo sastavni deo društvenog života. Festivalski deo nudi publici da uživaju u danu na zabavan način.

    Od 2012. dodine do danas sve se više proizvođača vina prijavljuje za takmičarski deo što je odličan pokazatelj, jer se na ovaj način manifestacija svrstava među značajnije u svetu. To pokazuju i pozivi velikih takmičarskih sajmova da ocenjivači sa Balkana učestvuju na njima, a vina sa ovog podneblja sve više se smatraju relevatnim za globalnu vinsku industriju.

    Prema oceni stručnjaka, ovo takmičenje sve više liči na Australian Wine Show model koji vrlo precizno procenjuje takmičarska vina.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Promo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE