Најновије

АМБАСАДОР ИЗРАЕЛА У СРБИЈИ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ О СРАМНОМ СПОРАЗУМУ У ВАШИНГТОНУ: Признали смо лажну државу још...

Нови амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан изјавио је да нема никаквог питања у вези са тим да ли ће Израел признати или не окупирану српску покрајину, јер је, како је рекао, Израел признао лажну државу 4. септембра.

Нови амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан (Фото: Јутјуб)

Иначе, 4. септембра су потписани споразуми у Белој кући у две варијанте, а само у документу који је потписала Приштина стоји признање независности терористичке творевине од стране Израела, јер Београд није хтео да се сложи с тим, али није могао ни да спречи суверену одлуку Израела.

Израелски амбасадор је то данас поновио у изјави за телевизију Н1, истичући да је на инаугуралном састанку са председником Србије Александром Вучићем разговарао о побољшању односа две земље, а на питање како је Вучић коментарисао израелско признање такозваног Косова, Вилан је навео да то није нешто чиме је Вучић задовољан и да не подржава тако нешто.

– Али, Израел је суверена држава и то је наша одлука. Споразум је потписан, то није нешто што ћемо ја или Вучић да променимо. Ми треба да радимо на унапређењу односа, а не да се бавимо превише нечим што је урађено пре две и по недеље у Вашингтону – поручио је амбасадор Израела.

– Сада треба да се видимо на који начин да не дозволимо да то утиче на односе Србије и Израела – рекао је Вилан.

Подсетимо, Вилан је пре пет дана, непосредно након што је предао акредитиве председнику Вучићу, рекао да Израел технички још није признао лажну државу, али је истакао да је то део недавно постигнутог споразума у Вашингтону:

– Што се тиче (тзв.) Косова, имамо изјаву израелског премијера о обостраном признању Израела и (тзв.) Косова. До сада нисмо предузели додатне кораке на терену, али, то је део споразума потписаног у Вашингтону – рекао је тада Вилан.

О притиску на Сарајево преко Вашингтона прочитајте ОВДЕ!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА