Vladimir Vuletić (©Starsport)
Vladimir Vuletić (©Starsport)

Vuletić optužuje: Klubovi “prikoče” protiv Zvezde, problem su Terzićev sin u FSS i golman Voždovca

Vreme čitanja: 4min | pon. 21.09.20. | 17:19

Saopštenje potpredsednika Partizana

Crvena zvezda je u saopštenju Vladimira Vuletića nazvala “problematičnim”, potpredsednik Partizana je odgovorio tvrdnjom da je generalni direktor večitog rivala Zvezdan Terzić “nepismen”. Uz naravno podsećanje na starije “nadimke” poput “Alfa Interpol doktora” i drugih. I u saopštenju koje je odgovor na sinoćnje Zvezdino obraćanje nakon Partizanove pobede nad ekipom Zlatibora, istakao da nije on problematičan, već mnogo toga drugog u srpskom fudbalu.

Očekivano, Vuletić je za manje više sve okrivio baš večitog rivala. Na konkretnu Zvezdinu primedbu da su crno-beli do minimalca u Užicu stigli posle spornog penala, rekao je…

Izabrane vesti

Problematično je što Partizanu nije potreban penal kako bi se kompenzovalo poništenje očigledno regularnog gola postignutog iz igre.

Šta je još problematično? Mnogo toga po Vuletićevom mišljenju. Izdvojićemo samo najkonkretnije optužbe. Recimo, na račun golmana Voždovca Miloja Prekovića, verovatno ne zbog izdanja u jučerašnjem porazu Voždovca koliko zbog penala skrivljenog još prošle sezone kad je branio za Inđiju. Takođe, Vuletić je javno rekao da Voždovac sada “okajava grehe” zbog toga što je 2017. savladao Zvezdu i time suštinski dozvolio Partizanu da pod komandom Marka Nikolića stigne do titule, ali i da Zmajevi nisu jedini koji “prikoče” kada igraju protiv aktuelnog šampiona.

Problematično je to što jedan klub još okajava grehe iz 2017. godine, kada se usudio da, kao domaćin, pobedi pa sada mora da izgubi prvi set u ovom svojevrsnom ‘kompetišnu’. U kategoriju problematičnog nesumnjivo potpada i golman tog istog kluba, ranije golman FK Inđija, koji je, u već čuvenoj utakmici, kada je klubu podno tenka isprva bio dosuđen jedanaesterac na 18 metara od gola, u 90. minutu lično učinio prekršaj za novi jedanaesterac, sve u pomamnoj želji da klub podno tenka odnese sva tri boda. Problematični su i svi ti ostali klubovi u ligi koji šalju na teren svoje rezervne igrače ili postupe po ‘dobronamernoj sugestiji’ da ‘prikoče’ kada igraju protiv kluba podno tenka ili da igraju ‘na krv i nož’ kada igraju protiv Partizana”.

Podseća Vuletić i na istraživanje fudbalske observatorije CIES kojim je dokazano da nikome u Evropi nije svirano toliko penala kao Crvenoj zvezdi. I kad se već dotiče suđenja na koje se Zvezda sinoć žalila, podseća i da su pre samo nekoliko dana i crveno-beli bili u grupi od 35 klubova koji su prihvatili ocenu FSS da je arbitraža u Superligi – odlična.

Problematično je što nepismeni doktor nauka suđenje sada ocenjuje kao ‘blamažu za blamažom’ i zahteva smenu predsednika Komisije za suđenje a pre samo desetak dana je njegov klub, zajedno sa još 34 kluba, ocenio kako je suđenje nikad bolje i da Fudbalski savez Srbije radi odličan posao. Ovaj sportski bipolarni poremećaj ne bi bio predmet pažnje da nije postao hroničan”.

I još malo o suđenju, ali o arbitrima koji su delili utakmice na Zvezdinim utakmicama, konkretno Lazaru Lukiću i Milošu Đorđiću.

Problematične su naknadne sankcije ili njihovo potpuno odsustvo za sudije koje klubu podno tenka obezbede nova tri boda tako što igrači protivničke ekipe završavaju u Urgentnom centru a igrači ovog kluba ostaju do kraja u igri. Tako se dešava da se o suđenju oglašavaju i one osobe, koje su svoju raniju kancelariju na stadionu Partizana, krečile u pink boju pa im je sav nameštaj ostao istumban”.

Ovog puta, dakle, Zvezda na Vuletićevoj meti, ali nije ni FSS prošao bez kritika. Mada se i u ovom delu tiče Zvezdana Terzića.

Problematičan je jezivi nepotizam u Fudbalskom savezu Srbije koji je zaposlio sina Alfa doktora u Komisiji za licenciranje klubova i izabrao ga u Komisiju za uvođenje VAR tehnologije. Tako sin licencira oca i odlučuje o uvođenju ove tehnologije, premda je klub njegovog oca jedini glasao protiv VAR-a, a u međuvremenu, premda oficijelno službenik FSS-a, putuje na Kipar, u službenoj delegaciji kluba podno tenka uz zvezdašku klupsku masku”.

I još, optužbe i na račun sudskih organa u Srbiji zbog nečinjenja.

Problematično je i što nadležni pravosudni organi već godinama ne postupaju po nalogu tužilaštva i ne smeju da završe određenom presudom krivični postupak protiv Interpol doktora, kao da ne znaju da treba da ‘sude strogo po zakonu, a ne u strahu od carstva mi’. Strah koji, kako Njegoš reče, životu kalja obraz često, sprečava mnoge da se pozabave pitanjem otpisa 17.000.000 evra duga kluba podno tenka prema Agrobanci kojim se javno hvalio Dragan Milošević, predsednik klupskog Nadzornog odbora, u pregovorima sa Draganom Miloševićem, postupajućim sudijom u sudskim predmetima Agrobanke”, završava Vuletić


tagovi

Vladimir Vuletić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara