Dostupni linkovi

Crna Gora: Dvije osobe preminule, 230 novozaraženih


Predstavnici Kriznog štaba u bolnici u Nikšiću
Predstavnici Kriznog štaba u bolnici u Nikšiću

U Crnoj Gori registrovano je još 230 novih slučajeva inficiranih korona virusom, saopštio je u ponedjeljak (21. septembra) direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša.

Najviše novoinficiranih je iz Podgorice 77 i Nikšića 64.

U posljednja 24 sata su preminula dva pacijenta od posljedica bolesti COVID-19, koja su liječena u Opštoj bolnici u Beranama, saopštio je Mugoša na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog
koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti.

Prema njegovim riječima najviše su pogođene opštine Berane i Nikšić u odnosu na broj stanovnika, ali, kako je saopštio, "nijesu pošteđeni ni drugi gradovi".

Mugoša tvrdi da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori rezultat nepoštivanja mjera NKT u prethodnim nedjeljama.

“Tokom prethodnih mjesec dana mi smo imali više od 100.000 ljudi na ulicama koji nijesu nosili maske, držali distancu, koji su pjevali i vikali. To je sve najlakši način da se prenese infekcija drugome. Sada zbog toga imamo lokalnu transmisiju bolesti koju možemo zaustaviti samo
strogim poštovanjem mjera”, rekao je Mugoša.

Posebno je upozorio vlasnike ugostiteljskih objekata, gdje je, kako kaže "najveći rizik".

"Svako od nas može da vidi kako to izgleda u restoranima, rijetki su oni koji poštuju i žao nam je, ako budemo morali da uvodimo mjere i zaključavanje, prvo će se krenuti od ugostiteljskih objekata i ograničenjem njihovog rada do jedne mjere”, kazao je Mugoša.

XS
SM
MD
LG