Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Printscreen/Instagram

Milivoje L. (50) iz Gradiške, koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića, koristio je eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija imala i određenu količinu metalnih navojnica, odnosno, matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio, saznaje Nova.rs.

Milivoje L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prema njemu je pokrenuta istraga zbog krivicnog dela Teškog ubistva iz člana 114 tačka 3 KZ. Ova kvalifikacija proistekla je iz kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog dela, tako i iz činjenice da je ovim delom oštećeno više lica.

Foto:Screenshot/Twitter/@Pluton45873221

Identitet izvršioca utvrđen je antropoloskim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta. Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu. Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Svi predlozi za pritvor su prihvaćeni, shodno čemu su se stekli uslovi za raspisivanje poternice, a samim tim i Interpolove koja je nadležnosti MUP RS.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar