Muke po Junajtedu, naziru se pojačanja, ali ni to neće promeniti ništa! Gde je problem?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.09.2020.
09:43
Izvor: Sportske.net

Zaista, niko ne vidi izlaz iz ove situacije, svake sezone greške dolaze na naplatu...

EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool
EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool

Povezane vesti

Junajted je u nevolji i to je svima jasno.

Najgori start u poslednjih 25 godina, poraz od Palasa od 3:1 je upalio sve alarme. Ser Aleks je izgubio od Aston Vile na otvaranju sezone, tada su mediji brujali da sa klincima neće osvojiti ništa, ali na kraju su proslavili duplu krunu. Tog prvog vikenda sezone poraženi su na Vila Parku sa 3:1, Bekam je dao utešni gol za "Đavole".

Ali, takva poređenja se ne mogu praviti, jer Solskjer kao ni svi njegovi prethodnici nisu Aleks Ferguson, od odlaska legendarnog Škota je uloženo milijardu evra u pojačanja, par osvojenih kupova i LE, bez ikakve šanse u PL i Ligi šampiona, to je crni bilans.

Od dolaska Solskjera klub je potrošio blizu 300 miliona evra i uz sve priče o stvaranju tima i čišćenju svlačionice od promašenih pojačanja dobio veliko ništa. Vratili su se u LŠ, ali ovaj tim nije sposoban da napravi nešto više, uloženo je samo 50 miliona evra u Van de Beka ovog leta, problem je što u veznom redu imaju sasvim dovoljno igrača.

Solskjer traži još pojačanja, ali Sančo je van dometa, sada im Votford nudi Ismailu Sara sa pozajmicom i otkupom na kraju sezone. Najskuplje pojačanje u istoriji "Stršljenova" je bio na meti Klopa, ali su se odlučili na Dioga Žotu. I dalje se vode pregovori oko levog beka Telješa, Porto je odbio da uzme Dalota kao deo sporazuma.

Junajted nije uspeo da proda nikoga od prekobrojnih igrača, Džons, Roho, Lingard i još par igrača su i dalje tu, ali i da odu, jasno je da "Đavoli" više ne mogu da privuku one najbolje igrače.

Nisu želeli ni Bejla, niti Reguljona (ovog drugog jer neće da ga razigravaju za Real), i to je u redu, na kraju krajeva, Bejl je nespreman, pitanje je kada će biti u timu.

Ali, nisu doveli nikoga koga su želeli, nastavljaju tvrdoglavo sa sadašnjim štoperima koji su bolna tačka tima. Kulibali će izgleda u PSŽ, Junajted nema 80 miliona da ga plati, pandemija ih je žestoko pogodila.

baner

Raspitivali su se za sjajnog napadača Evertona, Kalverta-Luina, ali su "Karamele" odvratile cenom od 90 miliona evra, što je šokiralo Vudvorda.

Njega je Patris Evra optužio da kasni, da gleda previše igrača i podsetio da je u vreme Džila i Fergija Junajted brzo reagovao i znao uvek ko je prva meta...

Problem je što ni recimo Telješ i Sar neće biti igrači koji će mnogo promeniti, to su kupovine reda radi, rekli smo, škripi u odbrani, klub nema definisanu strategiju i to se ponavlja svake sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 23.09.2020
01:25

Kulibali i Haland su pojačanja za njih, ako žele na vrh. Sar i Telješ su preskupi, a samo proseečni.

avatar
Medison
Tuesday, 22.09.2020
12:43

Kako je Vudvord dosao Junajted je kao neki losi fudbalski saves kada samo menja selektore tako i ovde uprava i gazde ne valjaju oni samo menjaju trenjere tako da ni kriv ni duzan sitno broi i Ole.

avatar
Leonid
Tuesday, 22.09.2020
12:23

Neka ode ako se ne pita. Kako konte, alegri, zidan.
Svi su dali otkaz kada se nisu pitali za transfere iki barem dobiki otkaz jer nisu hteli da ucestvuju u tome. A i nije da MU nema dobru ekipu, izgubiti od palasa koji ima 5x losiju ekipu je krivica igraca i trenera, ne uprave.
Realno Lampard i Ole nisu spremi jos za ovako vazne klupe, pogledajte kako je samo anceloti unapredio igru evertona, rodzers lestera, to su ekipe koje mogu pobediti i liv i city. Imati de geu, megvajera, bisaku, pogbu, rasforda, fernandesa, marsijala i soa i reci da nema ekipu je sramota za trenera ne upravu. Igalo zasluzuje u prvih 11 umesto marsijala, kao i mata umesto grinvuda ili dzejmsa.

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 22.09.2020
12:01

Evidentno je da se pravi alibi za otkaz Solskeru... Sezona je vec sad izgubljena jer ovaj tim nema kvalitet pozadi za bilo sta ozbiljno... Odradice u poslednjem trenutku neku kupovinu od 60 miliona reda radi, nekog prosecnog igraca koji ce za dve sezone otici za tri puta manji novac. Nadace se top 4 i tome da se ne obrukaju u LS. Sve previse pocinje da lici na Arsenal od odlaska Anrija... Bice tuca sa Totenhemom i Arsenalom za LS, to je sve sto vidim kao aspiraciju ove sezone...

avatar
Marko HM
Tuesday, 22.09.2020
11:40
avatar
Бојовић Милан
Tuesday, 22.09.2020
11:22

Oni imaju novca da dovedu Alabu, Kulibalija i Kavanija odjednom, kada bi tako uradili tek onda bi bili ozbiljan kandidat za PL...ovako imaju samo vrlo respektabilan tim, ali ne i onaj za najviše domete. Lepo je to Telješ, Sar, ali to nisu igrači koji im trebaju - već neki iskusni i koji ispred sebe imaju 2-3 sezone na vrhunskom nivou, a za to vreme da se pripreme neki mlađi, ko će da čeka dugo

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 22.09.2020
10:12

Mislim da je Solskjer svjestan da mu trebaju pojacanja u odbrani, ali da Vudvord forsira veznjake i napadace iz prostog razloga maretinske isplativosti. Sjetimo se sta je Klop rekao, da su na intervjuu pricali najmanje o fudbalu. Takodje imam utisak da je tacno to sto Evra kaze, Vudvord nije fokusiran, nema precizno odredjene glavne mete po koje je spreman da krene svim sredstvima.

avatar
Бојовић Милан
Tuesday, 22.09.2020
11:25

Najveći problem leži u tome što su za Junajted sve cene “puta dva”, plate isto, svi ih gledaju samo giganta koji ima ime i koji ne može da osvoji ništa važno ovih godina, ali su zato u top 3 najpopularnijih i najbogatijih...pa zato kidaj cene pun gas, što Vudvord i da plaća neke basnoslovne cene, posebno u ovo ludo doba?

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 23.09.2020
09:29

Problem je u tome sto on na kraju ipak dovede neka pojacanja iz ocaja i dobrano ih preplati, a bez ikavog efekta na igru. Posljedicno, svake godine imaju sve vise igraca koji nisu u prvom planu a ne mogu ih se rijesiti. Ne mogu da vjerujem da nisu mogli na kraju sezone identifikovati probleme, napraviti spisak od 5-6 igraca koji bi zaista pomogli timu, ispipati koji su realni da se dovedu i krenuti u napad svim silama. Svake godine isto.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Tuesday, 22.09.2020
10:02

Ma kakav Sarr, on je igrac za ekipe kao sto je Arsenal. Najbolje bilo da MU nema novca a u TOP3 po bogatsvu, svi trose a oni nemaju, dajte...

avatar
Nemanjici
Tuesday, 22.09.2020
09:59

Sto znaci Vudvord da leti sto pre...

avatar
Darko0071
Tuesday, 22.09.2020
09:51

Sarr je dobar i Teljes.. nije da nece dobiti nista uz njih kad bi uzeli krstenog stopera to bi bio sasvim drugi tim.