Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

"Izjavom da su Ivan Ivanović i Zoran Kesić moje dvorske lude, neuspešni student državnog pravnog fakulteta Marko Đurić pokušao je da uvredi i omalovaži ova dva čoveka, vrhunska profesionalca u poslovima kojima se bave, rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za Nova.rs odgovarajući na uvrede šefa kancelarije za KiM, a budućeg ambasadora Srbije u Vašingtonu.

„Poražavajuće je da ovakav rečnik koristi neko ko obavlja važne funkcije u državi, ali je isto tako poražavajuće što u odbranu Ivanovića i Kesića nije stao niko“, dodao je Đilas.

Lider SSP kaže da se Ivanoviću crta meta već mesecima zbog letovanja u Hrvatskoj.

„Proglašava se ustašom i izdajnikom. Kesić je na tapet stigao već posle prve emisije i satiričnog opisa događaja u Crnoj Gori. I pored svega toga, broj onih koji su stali u njihovu odbranu može se prebrojati na prstima jedne ruke. Većinu čine oni koji nisu nikada ni govorili. Ćute, nadajući se da se njima to neće dogoditi“, navodi Đilas.

U istom gostovanju, kaže dalje Đilas za Nova.rs, Marko Đurić je pričao i o njemu.

„Izneo je laži poput one da sam priznao, kako je rekao, da sam „u vreme obavljanja posla gradonačelnika inkasirao preko 500 miliona evra“.  Umesto da po stoti put demantujem takve laži, imam jedno pitanje za Marka Đurića: ako sam ja ukrao 500 miliona evra, a ti si Marko pošten čovek koji živi od plate od 1.000 evra, kako si ti onda Marko prošlog leta mogao da platiš letovanje u istom hotelu u Grčkoj u isto vreme kada sam i ja, sa porodicom, bio u njemu? I ti, i tvoj drugovi – državni sekretar Boske Stevanović i šef kabineta predsednika Vučića Ivica Kojić“, pita Đilas i dodaje:

„Otkud meni, to je poznato. Ali otkud tebi i drugarima, moraćeš jednog dana da objasniš. I jedna poruka – savet. Vidim spremaš se za Vašington. Realno ti se ne isplati da ideš. Kraj vaše vladavine se bliži. Brže ćeš se vratiti nego što si otišao“, zaključio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare