"Najk" patike više nećemo kupovati u radnjama, onlajn trgovina cveta

Američka multinacionalna Kompanija „Najk“, postoji već 56 godina i očekuje se da uskoro pređe na onlajn prodaju svojih proizvoda.

Tokom pandemije kompanija je zabeležila ogroman porast prodaje preko interneta u periodu od juna do avgusta. Po procenama stručnjaka, prodaja je porasla za oko 82 odsto, a prihodi su takođe porasli na 10,6 miliona dolara, zahvaljujući tržištu, uključujući i kinesko.

U prethodnom kvartalu prihodi su smanjeni za više od trećine, jer se kompanija globalno bavila zatvaranjem i zaključavanjem prodavnica.

Izvršni direktor "Najka" Džon Donaho rekao je da bi prelazak na internet prodaju mogao biti stalni trend, jer se potrošači neće vratiti u radnje i svojim starim navikama.
Akcije kompanije su porasle za više od 10 odsto.

"Najk" koristi svoju veb stranicu i aplikacije za kupovinu za prodaju obuće ograničenih izdanja. Gigant sportske odeće transformisao se u direktnu prodaju kupcima tokom poslednjih nekoliko godina, smanjujući prisustvo svojih prodavnica i maloprodajnih partnera.

Iako su mnoge teretane zatvorene tokom pandemije, proizvođači sportske odeće prijavili su veliku potražnju za ležernijom odećom jer sve više ljudi radi i vežba kod kuće. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво