Škola uvela bezmesni ponedeljak i razbesnela pojedine roditelje

Roditelji čija deca polaze škole na području Ist Ridinga u Jorkširu besni su zbog odluke da se u osnovnim školama ponedeljkom nudi isključivo vegetarijanska hrana.
Škola uvela bezmesni ponedeljak i razbesnela pojedine roditelje
Foto: Pixabay
Naime, Veće Ist Ridinga predstavilo je novi plan obroka za školsku godinu 2020/21, u sklopu kojeg je planiran bezmesni ponedeljak.
 
Majke i očevi nisu srećni zbog te odluke i misle da bi njihovoj deci trebalo omogućiti da sami biraju hranu i da im se ponudi i meso i povrće.
 
"Mislim da je ovo glupo. Svaki dan se nudi bezmesni meni pa bi i mesni trebalo da bude u ponudi svaki dan. Za neku decu školski obrok je jedini koji će dobiti tog dana", komentarisale su neke mame na društvenim mrežama.
 
Roditelji ističu da su njihovoj deci za rast i razvoj potrebni proteini i gvožđe iz mesa, a njihov izvor mogu biti meso, jaja, riba, mahunarke, tofu i pasulj.
 
S druge strane, javili su se i roditelji koji podržavaju ovakve izmene programa ishrane.
 
"Proizvodnja mesa ima ogroman efekat na životnu sredinu pa je dobra ideja pokazati deci da postoje i druge opcije", ističe jedna majka.
 
"The Economist" navodi da bi se emisija ugljenika povezana s hranom mogla smanjiti za 60 odsto kad bi dve trećine obroka bile veganske.
 
Očekuje se da će ova odluka, koja je stupila na snagu u školi u Jorkširu, još jednom biti razmotrena.
  • Јое

    25.09.2020 14:15
    Понедељак?
    Откуд сада понедељак? Колико ја знам, безмесни су среда и петак.
  • Sale P

    25.09.2020 14:09
    Možeš misliti
    Neće im ništa faliti ako jednom nedeljno ne jedu meso.
  • Andrija Šrek

    25.09.2020 10:11
    ?!?
    Ni ja baš ne razumem...Ako se svaki dan i inače nudi mesni i bezmesni obrok, čemu onda jedan poseban, potpuno bezmesni dan za sve?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom