Knez Mihailova, Foto: Vesna Lalic/Nova.rs

Da li će biti festivala knjige sredinom oktobra, kako planiraju izdavači, odlučiće Grad Beograd. Kako saznajemo, izdavači su uputili Gradu nekoliko predloga koji se odnose na moguće lokacije održavanja festivala i nadaju se što skorijem odgovoru.

Izdavači traže šest dana prodaje knjiga na otvorenom pošto je Beogradski sajam knjiga odložen i od epidemiološke situacije zavisi da li će uopšte i biti organizovan u decembru, što je novi termin o kome razmišlja Odbor Sajma knjiga.

Interesovanje izdavača je, kako saznaje Nova.rs, veliko, a od lokacije će zavisiti koliko će njih učestvovati.

Kao prvi predlog pominje se Knez Mihailova ulica duž koje bi bili postavljeni štandovi sa knjigama što bi najviše odgovaralo izdavačima, jer se radi o frekventnom gradskom jezgru.

Među predlozima su i prostor ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, Trg Nikole Pašića i Bezistan.

Ideja je da festival bude sredinom oktobra dok su vremenske prilike još pogodne.

S druge strane, izdavači su skeptični što se tiče održavanja Sajma knjiga i u više navrata su skratali pažnju na njegovu neisplativost i zdrastveni rizik koji sobom nosi održavanje takve manifestacije u ovim uslovima.

Zbog toga su odlučili da organizuju festival knjige na otvorenom uz sve mere predostrožnosti i svođenje rizika od zaraze na najmanji mogući nivo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare