KREĆE KLS: Pomažu država i KSS

M. J.

25. 09. 2020. u 08:40

DANAS počinje Košarkaška liga Srbije sa 16 klubova, a s novom sezonom kreću i novi finansijski problemi za klubove koji već godinama jedva sastavljaju kraj sa krajem.

КРЕЋЕ КЛС: Помажу држава и КСС

FOTO: Arhiva

Virus korona veoma je uticao na finansijsko stanje timova, ne samo u našoj zemlji već i u celom svetu, zbog toga je Košarkaški savez pokušao da što više olakša predstojeću sezonu.

Košarkaški savez Srbije i KLS usvojili su "kovid protokol", koji podrazumeva obavezno testiranje pre početka takmičenja, a kasnije samo po potrebi.

Svaki klub je dobio po 20 besplatnih PCR tesova, što nije mala ušteda ako uzmemo u obzir da jedan test košta 6.000 dinara, a te troškove je pokrila država. Savez je napravio još jedan ustupak klubovima, jer ih je oslobodio godišnje takse koja iznosi 1.600 evra po ekipi.

Takođe, veliki udarac biće i odsustvo publike za koju se ne zna kada će ponovo kročiti u dvorane.

PAROVI 1. kola, danas: Dunav - Mladost (19.00). Sutra: Zlatibor - N. Pazar (18.00), Radnički - Vršac (18.30), Tamiš - Sloga (19.00), Kolubara - Napredak (19.30), Pirot - Beograd (19.30), Metalac - Dinamik (19.30), Vojvodina - Sloboda (20.00).

Zapratite  Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)