Najnovije vesti
Vesti Politika
"JEDINO JE BIVŠI LUTOVAC" Lečić: DS dobila novo rukovodsto, članovi su rekli svoje

"JEDINO JE BIVŠI LUTOVAC" Lečić: DS dobila novo rukovodsto, članovi su rekli svoje

Branislav Lečić, pobednik izbora u Demokratskoj stranci (DS), koje rukovodstvo stranke ne priznaje, rekao je da je izabrano novo rukovodstvo te partije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Demokratska stranka konferencija Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Demokratska stranka konferencija

On je poručio da su se članovi stranke izjasnili kakvu politiku žele da vode i ko da ih predstavlja u budućnosti.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

- Jedino je ovde bivši predsednik Lutovac, nema nikakvog dela stranke, DS čine svi oni koji su uplaitli članarinu, to je 4.500 ljudi, od toga glasalo je više od 72 odsto članova i izabrano je novo rukovodstvo, koje zastupa politiku koju sam predstavio "Tri tačke za Sribju" - rekao je Lečić za N1.

Pročitajte još

On je demantovao da stranka na čijem je čelu sarađuje sa vladajućom SNS.

- Vrlo mi često padalo napamet i smešno mi je kada kad neko napadajući drugog, opisuje sebe. Nemamo mi nikakvu saradnju sa drugim partijama, ovo je DS, ona je stranka procedure i poštuje svoj Statut. Jasno je napomenuto da se posle parlamentarnih izbora organizuju izbori u stranci. Oni su organizovani da bi se izbege podele i antagonizmi, koji stranku prate. Članovi DS su odredili ko hoće da ih predstavlja i koju politiku da vode.

DS
Foto: RAS Srbija
DS

Prema njegovim rečima, u DS više nema podela.

- Ovaj proces je završen, nema više podela u stranci, stranka je rekla šta ima. Ovo je DS, voleo bih da glasači uvek odlučuju i da tako bude i u Srbiji. Ovde se ne radi o Lutovcu i Lečiču, već o tome da li poštujemo demokratiju. DS je stranka koja je institucija ove države. Jako dobro se zna da odlučuju glasovi članova - objasnio je Lečić.

Ranije danas, tabla sa nazivom Demokratska stranka uklonjena je ispred centrale te stranke u Nušićevoj ulici i promenjena je brava na vratima prostorija stranke.

Video snimak na kojem se vidi kako nepoznata osoba skida tablu objavio je na Tviteru bivši poslanik DS Balša Božović.

On je napisao da "Zoran Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju poslednje tragove sa centrale DS" i upitao "u čije ime ovo rade i za čiji račun".

Božović je prethodno objavio da je došlo do upada u centralu DS u Nušićevoj ulici, da su polomljene kutije i pocepani listići, kao i da su fizički napadnute članice Izborne komisije na Starom gradu.