Pronađen snimač parametara leta palog "mig-21" kod Malog Zvornika

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je pronađen snimač parametara leta palog "mig-21", u kojem su stradala dvojica pilota.

"Svi materijalni dokazi su prikupljeni, pronađen je snimač parametara leta koji se sada iščitava i videće se šta je zabeležio", rekao je Vulin gostujući na TV Prva.

Vulin je naveo da je čitač parametara u dobrom stanju i objasnio da je to vrsta crne kutije, na osnovu koje će se videti na kojoj visini je avion leteo i kojom brzinom.

Ministar je naveo da komisije sada poručavaju materijalne dokaze i da će izaći sa zaključmia, koji će biti dostavljeni tužilaštvu.

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su u petak prilikom pada aviona "mig 21" u rejonu sela Brasine kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.

Vrh Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obišao je porodice poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su poginuli u jučerašnjem padu aviona "mig-21" u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво