Aleksandar Stanojević (© Star sport)
Aleksandar Stanojević (© Star sport)

Stanojević traži štopera i levog beka

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.09.20. | 10:40

Uprava na potezu

Bodovi da, igra ne. Prošla je još jedna utakmica, utefterisao je Partizan tri poena, delom obradovao navijače rezultatskom reakcijom posle eliminacije iz Evrope, delom ih zabrinuo katastrofalnim odnosom prema obavezama. Golim okom vidljiv je vapaj aktuelnog tima za novajlijama, potrebna mu je sveža krv kako bi proširio bazu i postao konkuretan u trci za titulu, ali oni nikako da stignu.

Otkako je Aleksandar Stanojević zamenio Sava Miloševića na klupi, Uprava mu je ispunila jednu jedinu želju, angažovanjem desnog beka Aleksandra Miljkovića. I stala. Kao što je ekipa delovala protiv OFK Bačke, tako i čelnici dejstvuju na tržištu. Statično. A prelazni rok se primiče kraju, samo šest dana ostalo je do zatvaranja pijace i nadaju se Grobari da će u tom periodu Uprava reagovati.

Izabrane vesti

Stanojević je planove jasno predočio. Posle četiri sedmice i pet zvaničnih utakmica kaže da je bolje upoznao igrače, shvatio ko šta (ne) može, njegova ideja je da se u nastavak sezone uđe sa još najmanje dva fudbalera. I to u poslednjoj liniji, pošto želi štopera i levog beka.

Jasan zaključak da bi da učvrsti odbranu, matiranu deset puta na 12 takmičarskih utakmica. Previše za visoke ambicije.

U odbrani smo morali da budemo čvršći, da ne dozvolimo protivniku da lako dolazi u našu trećinu terena“, locirao je Stanojević problem posle meča sa Bačkopalančanima. „Raduje me što sam upoznao igrače još više i video koje slabosti imamo. Definitivno mi je jasnija slika šta moramo da dovedemo, šta nam je potrebno“.

Kad je u pitanju centralni defanzivac, Partizan je letos doveo Makija Banjaka iz ljubljanske Olimpije (na mesto Strahinje Pavlovića) i Dušana Lalatovića (nije ni ušao u konkurenciju za prvi tim). Bazu nije proširio, na raspolaganju Stanojeviću su, osim Kamerunca, Uroš Vitas, Bojan Ostojić i Igor Vujačić (bez minuta ove sezone), potreban je najmanje još jedan igrač sposoban da zaoštri konkurenciju. Pominjao se povratak Svetozara Markovića, međutim, Olimpijakos je zimus poslao mladog reprezentativca na jednoipogodišnju pozajmicu u Larisu i teško da taj sporazum može da se raskine, pa je posao daleko od realizacije.

Slično je i sa levim bekom. Imaju crno-beli na raspolaganju Slobodana Uroševića i Rajka Brežančića, međutim, Aleksandar Stanojević smatra da mu je potreban fudbaler drugačijeg profila, a kao kandidati su figurirali Ivana Obradovića i Zlatana Šehovića. Bivši reprezentativac bi da nastavi karijeru u inostranstvu, Makabi iz Netanje ne bi da se odrekne tako lako jednog od boljih igrača, što verovatno znači da će rešenje morati da se traži na drugoj lokaciji.

Kako sad stvari stoje, verovatno u superligaškim klubovima. Po mogućstvu da bar jedan fudbaler – štoper ili bek – bude „bonus“ kako bi stručni štab imao šansu da među stative vrati Vladimira Stojkovića.

Kao što se kuća gradi od temelja, tako su pojačanja u odbrani prioritet u Stanojevićevim zamislima. Ofanzivnim delom tima je zadovoljniji. Uostalom, Partizan prosečno daje više od dva gola po meču i tu je sve manje-više u redu. Naravno, dobro bi došao još koji potpis, posebno ukoliko se realizuju transferi Umara Sadika i(li) Filipa Stevanovića, a valja napomenuti i da crno-beli nisu odustali od Miloša Jojića (projektovan kao zamena Bibarsu Nathu), s tim da u slučaju veziste iz „klase 1992“ imaju samo jednu taktiku: čekaju da mu sve ostale opcije propadnu.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara