STRANCI REŠETAJU MREŽE U SUPERLIGI: Partizan 17, ostali ukupno 18

M. BLAŽIĆ

29. 09. 2020. u 20:57

STRANCI 71, svi ostali domaći fudbaleri samo 25 odsto, uz jedan autogol.

СТРАНЦИ РЕШЕТАЈУ МРЕЖЕ У СУПЕРЛИГИ: Партизан 17, остали укупно 18

FOTO: N. Paraušić

Tako posle devet kola u Superligi izgleda učinak Partizanovih strelaca, pa nije teško zaključiti da su fudbaleri "iz uvoza" najbolji deo tima, koji je u prvenstvo poveo Savo Milošević, a posle poraza od Vojvodine u preuzeo Aleksandar Stanojević.

Crno-beli su od početka šampionata na devet utakmica postigli 24 gola, od čega je čak 17 delo stranaca. "Valjak" je bio manje ili više efikasan, ali je konstantna činjenica da se mreža protivnika tresla u svakoj od odigranih utakmica.

SUPERLIGA

17 - Partizan

(Asano 6, Sadik 6, Natho 3, Suma 2)
8 - C. zvezda
(Falčineli 3, Ben 3, Tomane 1, Kanga 1)
5 - Čukarički
(Eze 3, N`dijaje 2)
2 - Radnik
(Danoski 1, Pavlov 1)
1 - Spartak
(Šimura 1)
1 - Voždovac
(Lasickas 1)
1 - Mladost
(Odita 1)
 Golovi stranaca u 2020/2021.

Koliki je značaj stranaca za igru crno-belih, dovoljno govori podatak da je na tih devet mečeva bar jedan "uvozni" igrač stavio pečat na golgeterski učinak ekipe.

Do ponedeljka i utakmice sa Bačkom u Humskoj najefikasniji stranac u crno-belom timu je bio Japanac Asano sa šest pogodaka, a sve precizniji Umar Sadik je golom u 50. minutu izjednačio njegov učinak. Preostalih pet pogodaka delo su Natha i Sume. Izraelac ima tri od tri sa bele tačke, uz dva od dva na evropskoj sceni, dok je Suma bio strelac u šokantnom porazu od Novog Pazara i preksinoć protiv Bačke.

U EVROPI TRI OD TRI

PARTIZAN je ove jeseni odigrao tri evropske utakmice (RFS, Sfintul i Šarlroa) i postigao isto toliko golova, uz jedan manje primljen. I sve golove u kvalifikacijama za Ligu Evrope postigli su fudbaleri sa stranim pasošem. Dva su delo Natha sa bele tačke, dok je Suma pogodio u Belgiji.

Kada su ostali timovi našeg elitnog ranga u pitanju, učinak svih njihovih stranaca (u statistiku nisu uračunati fudbaleri iz BiH i Crne Gore) zajedno je samo gol iznad Partizanovog "pokera" ofanzivaca (18).

PO ZEMLjAMA

10 - Nigerija (Sadik 6, Eze 3, Odita 1)

  7 - Japan (Asano 6, Šimura 1)
  3 - Izrael (Natho 3),
Italija (Falčineli 3),
Komori (Ben 3)
  2 - Gvineja (Suma 2),
Senegal (Ndiaje 2)
  1 - Portugalija (Tomane), Gabon (Kanga),
Litvanija (Lasickas),
S. Makedonija (Danoski), Ukrajina (Pavlov)

Od 11 različitih stranaca iz preostalih šest srpskih superligaških klubova najefikasniji su Zvezdin Italijan Dijego Falčineli, internacionalac sa Komora El Fardu Ben i Vinsent Eze (Nigerija) iz Čukaričkog sa po tri postignuta gola.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna