NETANIJAHU: Hezbolah skladišti oružje u Bejrutu

Tanjug

29. 09. 2020. u 22:12

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu optužio je danas libanski Hezbolah da skladišti oružje u blizini kompanije za proizvodnju gasa u stambenom naselju u Bejrutu i pozvao građane da odmah reaguju i organizuju proteste.

НЕТАНИЈАХУ: Хезболах складишти оружје у Бејруту

Foto: Printskrin

U obraćanju putem video snimka na Generalnoj skupštini UN, koje je unapred napravljen zbog pandemije korona virusa, Netanijahu je upozorio da bi skladište oružja u naselju Janah moglo da bude mesto nove eksplozije u Libanu, nakon što je 4. avgusta u luci u Bejrutu u eksploziji poginulo skoro 200 ljudi.

"Kažem ljudima iz Janaha, morate sada da delujete. Morate da protestujete protiv toga, jer ako ova stvar ekslodira, to je još jedna tragedija", rekao je Netanijahu.

On je narodu Libana poručio da mu Izrael ne želi ništa loše, već Iran, prenosi Rojters.

"Iran i Hezbolah namerno su vas i vaše porodice izložili velikoj opasnosti. I ono što bi trebalo da jasno stavite do znanja je da je ono što su uradili neprihvatljivo. Trebalo bi da im kažete i srušite ove depoe", rekao je Netanijahu.

Lider Hezbolaha Sajid Hasan Nasrala negirao je optužbe Netanijahua, ocenivši da pokušava da isprovocira Libance i okrene ih protiv Hezbolaha optužbama o prostorima za rakete u Bejrutu.

Misija Irana u UN nije za sada odgovorila na zahev za komentar.

Portparol kancelarije izraelske vojske naveo je u saopštenju, nakon govora Netanijahua, da su Izrael i odbrambene snage te zemlje prijavile tu i druge lokacije više puta, kako u UN i dodatnim diplomatskim mrežama, tako i preko raznih medijskih kanala.

Foto: Tanjug/AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku