Partizanova evropska avantura kreće iz Badalone, šta čeka Šćepanovića na debiju?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.09.2020.
09:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana večeras igraju svoj prvi zvaničan meč u novoj sezoni.

screenshot - twitter.com/Penya193
screenshot - twitter.com/Penya193

Povezane vesti

U sezoni za nama Partizan je zbog pandemije koronavirusa mnogo izgubio.

Bili su u trenutku prekida jedan od favorita u Evrokupu, kao i u ABA ligi, ali je pandemija dovela do toga da gotovo sva košarkaška takmičenja u Evropi budu otkazana.

"Crno-beli" su potom doživeli još jedan veliki peh, trener Andrea Trinkijeri je odlučio da promeni sredinu, potpisao je za minhenski Bajern.

Trebalo je pronaći pravu zamenu za Italijana, uprava je na kraju rešila da ukaže šansu Vladu Šćepanoviću, koji će večeras upisati svoj zvanični debi kao prvi trener Partizana.

"Crno-bele" očekuje težak meč, gostuju na startu Evrokupa u Badaloni protiv ekipe Huventuda.

Ova dva tima su čvrsto vezana istorijom, a pre svega najveća spona između Huventuda i Partizana je najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović.

Sastali su se 1992. godine u finalu Kupa šampiona, "crno-beli" su predvođeni Obradovićem sa klupe slavili, da bi popularni Žoc u nastavku karijere radio u Badaloni, gde je takođe uspeo da se domogne evropske titule.

Napravili su i interesantnu uvertiru za večerašnji duel na društvenim mrežama.

"Dva tima, jedan Bog. Vidimo se sutra u Badaloni, Partizane", stoji u objavi Huventuda, uz sliku trofejnog srpskog stručnjaka.

Baner 12



Svesni su i u Partizanu da ih očekuje težak zadatak.

"Španski način igre, vođena od čoveka koji je dugo godina bio pomoćnik Aita. Prepoznatljiva košarkaška filozofija, to je ekipa koja je u trčanju među najboljima u Španiji. Oni su već, izuzmajući utakmicu protiv Reala koja nije merilo ničega, odigrali dve utakmice i imaju dve pobede protiv Unikahe i Sevilje na strani. Videlo se da je to ekipa koja, kada dobro trči i šutira, može da napravi velike probleme", izjavio je trener "crno-belih" o ekipi iz Badalone.

Huventud je još prošle sezone istakao ambiciju da se vrati u sam vrh španske i evropske košarke, imali su u svojim redovima i najboljeg strelca ACB lige Klemena Prepeliča, koji je ipak napustio ekipu tokom leta i pojačao Valensiju.

Veliki broj igrača ih je napustio, pa je jasno da ne vredi govoriti i prošlosezonskoj ekipi, pa ćemo se posvetiti novim pojačanjima i onim što je ekipa Karlesa Durana pokazala na startu sezone.

Doveli su dva elitna pojačanja iz Barselone, u klub se vratio Pau Ribas, a angažovan je i kapiten "Blaugrane" Ante Tomić.

Uz njih su stigli i Feran Basas iz Burgosa i Vladimir Brodžijanski iz Obradoira, važna stvar je i da je saradnju sa klubom produžio Konor Morgan, kao i da će talentovani Nenad Dimitrijević provesti u klubu još jednu sezonu, kao pozajmljeni igrač Valensije.

Baner 5

Odigrali su tri meča u ACB ligi od početka sezone, slavili su protiv Betisa i Unikahe, nisu ipak imali šanse protiv Reala.

Unikahu su iznenadili kod kuće, predvodio ih je Tomić sa 17 poena i sedam skokova, odličan je bio i Brodžijanski sa 14 poena.

Protiv ekipe iz Sevilje su bili vrlo ubedljivi na gostovanju, dobili su "Verdiblankose" sa gotovo 20 poena razlike, odlično su raspodelili minutažu i poene.

Duel sa daleko jačim Realom nije merilo, doživeli su težak poraz, ipak je ekipa Pabla Lasa jedna od najboljih u Evropi.

Sve u svemu, kao što i je i Šćepanović rekao, Huventud je imao neke jake mečeve i vrlo je dobro pripremljen za duel sa "crno-belima", sa druge strane Partizan nije mogao da organizuje pripremne duele sa jačim rivalima zbog situacije sa koronavirusom.

Jasno je da je pred "crno-belima" težak zadatak, Huventud je uz njih jedan od favorita za prolazak u narednu fazu, podsetimo da se uz srpskog i španskog predstavnika u grupi A nalaze i Bahčešehir, Burž, Rejer Venecija i Uniks iz Kazanja.

Pobeda u Badaloni bi imala veliki značaj za Partizan, videćemo da li će Vlado Šćepanović uspeti da slavi na debiju.

Susret je zakazan za večeras od 20:45h, u dvorani u Badaloni će biti i nešto domaće publike, pa će Huventud imati i određenu podršku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke