TABAKOVIĆ O “BUČNOJ MANJINI”: Nisu im problem korporativne obveznice već Telekom

Tanjug

06. 10. 2020. u 10:47

GUVERNER NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je u javnosti emitovanje korporativnih obveznica Telekoma našilo na otpor "bučne manjine", ne zato što toj manjini, kako kaže, smeta razvoj korporativnih obaveznica, već zato što je to Telekom.

ТАБАКОВИЋ О “БУЧНОЈ МАЊИНИ”: Нису им проблем корпоративне обвезнице већ Телеком

Foto: Tanjug

"Ja sam ponosna što počinjemo sa strateški važnim državnim preduzećem kao što je Telekom", rekla je Tabaković za TV Prva.

Ističe da je Telekom bio spreman za emitovanje korporativnih obveznica, jer banke imaju bilanse tog preduzeća i želele su da ulažu u njega, kao kompaniju koja ima budućnost.

Tabaković navodi da je na sekundarnom tržištu NBS mogla da otkupi korporativne obaveznice Telekoma do 70 odsto vrednosti, te napominje da centralna banka nije otkupila maksimalni deo korproativnih obveznica Telekoma koji je mogla.

Guverner kaže da bi emitovanje korporatvinih obveznica Telekoma trebalo da posluži kao vodič i privatnim kompanijama koje su listirane na berzi da se na takav isti način pojave kod banaka.

NBS je, ističe, tom monetarnom merom omogućila da se razvija ta vrsta investiranja preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države