Komentara: 15
Pregleda: 3847

Košarka: Spartak savladao Apatin (69:53) na startu takmičenja u četvrtom rangu

06.10.2020. u 12:28h
Izvor: Subotica.com
Deluje nestvarno, ali tako je. Spartak je pobedio Apatin na startu takmičenja četvrtog nacionalnog ranga. Nekada ugledni klub koji je mnogima mrsio račune i iznjedrio brojne šampione, danas se bori da održi glavu iznad vode. Poštovaoci ovog kluba, našeg Spartaka, nadaju se boljim danima i da će "golubovi" ponovo uzleteti i mrsiti račune u najvišem rangu.
Košarka: Spartak savladao Apatin (69:53) na startu takmičenja u četvrtom rangu

Nekada superligaš, prvoligaš, drugoligaš - danas član Regionalne lige grupa "Sever A", MKK "Spartak" posle izbacivanja iz Druge lige utočište je našao u četvrtom rangu.

Na startu sezone MKK "Spartak" je u nedelju na svom terenu savladao Apatin rezultatom 69:53, po četvrtinama 15:18, 14:15, 21:12, 19:8. U narednom kolu, u subotu, Spartak gostuje Srbobranu.

Pored Spartaka članovi ove grupe su: Srbobran, Sport's world (Novi Sad), Karađorđevo (Banatsko Karađorđevo), Apatin, Basketball stars (Futog), Proleter (Ravno selo) i Petrovgrad (Zrenjanin).

MKK "Spartak" je licencirao šesnaest igrača, polovina je ispod 20 godina. a sastav u novoj sezoni je sledeći: Goran Leškov (1982), Luka Cvijin (1984), Željko Skenderović (1990), Stefan Stojković (1992), Petar Pejčinović (1994), Dušan Perović (1995), Branislav Perović (1997), Stefan Bijelić (2000), Stefan Cvjetković  (2002), Luka Kezić (2002), Nikola Knežević (2002), Uroš Minić (2002), Aleksa Štulić (2002), Nikola Becin (2003), Miloš Zima (2003) i Uroš Perović (2004).

Kao šef struke klub vodi Deni Katanić, a kao predstavnici kluba u zvaničnom protokolu stoji Dušan Marjanović koji je bio predsednik MKK "Spartak" pune tri godine, a uz njega se, kao predstavnici kluba, navode Miroslav Bjelić, Saša Štulić i Darko Papac.

RETROSPEKTIVA

Marjanović je klub preuzeo krajem 2017. godine. Dotadašnja predsednica Josipa Ivanković, je nešto ranije podnela ostavku, a Marjanović je nedugo po preuzimanju kluba javnosti saopštio da je protiv nje podneo krivičnu prijavu, zbog kako se tada tvrdilo nenamenskog trošenja sredstava, ali do dana današnjeg niko iz kluba ili iz grada nije se povodom toga, ili generalno o stanju u klubu, obraćao javnosti, ali pre svega ljudima koji su pisali istoriju Kluba decenijama unazad. Novo rukovodstvo je najavljivao napad na Superligu, a umesto toga iz prvoligaškog ranga usledio je strmoglavi pad (uz mnoštvo promena trenera), prvo u Drugu ligu, a pre nešto više od mesec dana saznali smo, sasvim slučajno, da je Košarkaški savez Srbije slavni Spartak izbacio iz Druge lige, zbog niza nepravilnosti - a oko čega se još uvek niko nije oglasio. Tri godine tišine nadležnih iz kluba i grada.

ZA POVRATAK SPARTAKA U DRUŠTVO NAJBOLJIH

Želimo sreću ekipi MKK "Spartak", da se Klub što pre konsoliduje i da se iznađe rešenje da se prvoligaška košarka vrati u Suboticu, gde po tradiciji pripada. Subotica ima kvalitetne stručnjake koji pre svega rade kroz program OKK "Spartak". Mladi igrači se obrazuju i kale, ali potrebna je mnogo veća podrška grada i jasnija vizija kuda subotička košarka treba da zaplovi - u prosečnost ili na stare staze, sa pravim ljudima dokazanog košarkaškog znanja i sa integritetom!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3847

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.