DFC POHVALIO SRBIJU ZA FINANSIJSKU STABILNOST Tabaković: Rekli su nam da očekuju da nastavimo da radimo ono što smo radili
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

finansiranje malih i srednjih preduzeća jako važno

DFC POHVALIO SRBIJU ZA FINANSIJSKU STABILNOST Tabaković: Rekli su nam da očekuju da nastavimo da radimo ono što smo radili

InfoBiz -

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da su predstavnici Američke razvojne agencije (DFC), tokom posete Beogradu, pohvalili NBS za održavanje finansijske stabilnost i privlačenje investitora.

Tabaković kaže da je nakon sastanka sa predstavnicima DFC-a i američke Eksim banke izašla vrlo zadovoljna, jer su pristupili sa uvažavanjem rezultata koje je NBS ostvarila.

"Rekli su nam da očekuju da nastavimo da radimo ono što smo radili, a to je da održavamo stabilnost i privlačimo investitore. Ja sam njima rekla da je finansiranje malih i srednjih preduzeća jako važno, ali da je to posledica ulaganja u velike projekte", rekla je Tabaković za TV Prva.

Kaže da je nju impresionirao nastup američkih gostiju koji su došli sa pitanjem pod kojim uslovima rade investitori slični njima i da li mogu da očekuju iste uslove.

"Dopalo mi se što iz jedne velike Amerike dolazi takva banka koja nastupa sa pozicijom uvažavanja i sa očekivanjem da ne dobiju ništa više nego ostali", rekla je Tabaković i dodala da će DFC poput ostalih razvojnih fondova finansirati projekte preko postojećih banaka.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track