Foto:Screenshot/Twitter/@realDonaldTrump

Američki predsednik Donald Tramp ušao je u Ovalnu sobu, prvi put otkako se vratio iz vojne bolnice Volter Rid gde se lečio od koronavirusa, izjavio je portparol Bele kuće. On je time prekršio izolaciju nakon svoje hospitalizacije zbog koronavirusa, dok se koronavirus širi Belom kućom i među njegovim saradnicima.

Tramp je na Tviteru napisao i da je razgovarao sa guverenerima Teksasa i Luizijane o uraganu Delta.

„Upravo sam obavešten o uraganu Delta i razgovarao sam sa guvernerom Teksasa Gregom Abotom i Luizijane Džonom Bel Edvardsom“, napisao je Tramp.

Nezadovoljan privremenom kancelarijom koja je postavljena za njega kraj bolničkog krila Bele kuće gde se izolovao nakon dolaska iz bolnice, Tramp je hteo da se vrati u Ovalnu sobu još u utorak, ali su ga tada saradnici nagovorili da to ne radi.

Trampov lekar objavio da se predsednik oseća sjajno

 

U novom dopisu koji je objavljen u sredu popodne, Trampov lekar je objavio mu je predsednik rekao kako se oseća sjajno i da Tramp nema simptome već 24 časa.

Ali u tom dopisu je odbio da komentariše kritičke informacije o tome kada je Tramp poslednji put bio negativan, kako mu izgledaju snimci pluća i da li je predsednik još na deksametazonu i drugim lekovima koji bi mogli da prikriju simptome koronavirusa.

Šef osoblja Donalda Trampa, Mark Medovz, rekao je da je Trampov raspored sada fluidan i da se prate sve prognoze o njegovom zdravlju.

„Ako odluči da ode u Ovalnu sobu, imamo bezbednosne protokole i za to“, rekao je novinarima ranije.

Pripreme za njegov povratak u Ovalnu sobu su bile napravljene, unutra su unesene stvari za izolaciju, zaštitno odelo, maske s filterima i plastične naočare.

 

Tramp se vratio u Ovalnu sobu

 

Kada se vratio, piše CNN, Tramp je izbegavao ostale delove Zapadnog krila pa je u Ovalnu sobu ušao direktno.

Njegovi savetnici bili su s njim, obučeni u potpunu zaštitnu opremu. Nije jasno ko je možda još bio s njim ili na putu do Zapadnog krila, javlja CNN.

Tramp je dan ranije telefonirao i razgovarao s pomoćnicima, uglavnom s trećeg sprata iz svojih prostorija koje su naknadno dezinfikovane. Tamo je snimio i video koji je objavljen jutros.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar