13. oktobar  2020. 06.18  →  15.24 | Izvor: Tanjug

Tramp negativan na KOVID-19, održao prvi skup

VAŠINGTON -

Test predsednika SAD Donalda Trampa na kovid-19 je negativan i on nije zarazan za druge, izjavio je lekar Bele kuće.

U memorandumu koji je u ponedeljak objavila Bela kuća, doktor Šon Konli rekao je da je Tram bio negativan nekoliko dana zaredom, prenosi Rojters.

donald, tramp, predsednicka, kampanja

Konli je rekao da negativni testovi i drugi klinički i laboratorijski podaci "ukazuju na nedostatak vidljive replikacije virusa".

Tramp održao prvi skup posle korone: Sve ću vas izljubiti

Tramp se vratio u predizbornu kampanju manje od dve nedelje nakon što je saopštio da je zaražen korona virusom na skupu u Sanfordu na Floridi, na kojem je, bez maske na licu, pohvalno govorio o svom upravljanju epidemijom, prenosi Rojters.

Tramp je ulazeći na aerodrom u Sanfordu bacao maske u gomilu, a tokom obraćanja u više navrata govorio o svom oporavku od kovida-19.

"Završio sam s tim. Kažu da sam sad imun. Osećam se tako moćno", rekao je Tramp pred hiljadama pristalica koje su stajale zbijeni jedni uz druge, većina bez maski.

Dodao je da se oseća toliko moćno da bi mogao da uđe u publiku i sve izljubi.

"Poljubiću momke i lepe žene, svima ću dati veliki debeli poljubac", rekao je Tramp.

CNN primećuje da je njegov govor trajao nešto manje od sat vremena, što je kraće od onoga što je uobičajeno, što je između 90 minuta i dva sata.

Srbi za Trampa na skupovima podrške u Merilendu i Viskonsin

Predstavnici pokreta "Srbi za Trampa 2020" iz Merilenda i Viskonsina učestvovali su u skupovima podrške kandidatima za kongres, saopšteno je iz te organizacije.

Kako navode, predsednik SAD Donald Tramp računa da kongresmeni izbore pobedu u novembru kako bi republikanci preuzeli Donji Dom.

"Pored našeg primarnog cilja, a to je izbor predsednika Trampa za drugi mandat, jako je značajno da se pokret "Srbi za Trampa 2020" afirmiše i napravi jake kontakte na lokalnim nivoima, u distriktima gde živi srpsko rasejanje. To je najdirektniji način da utičemo na odluke koje se tiču naše zajednice, kako bi se one prenele i na državni nivo", navodi prof. Dr Olga Ravasi, pokretač i predsednica inicijative.

Dodaje da je zato važno da se timovi i predstavnici pojavljuju na lokalnim skupovima i zastupaju srpsko-američko biračko telo.

Pokret "Srbi za Trampa" u Merilendu podržava Kimberli Klacik, republikansku kandidatkinju, koja se kandiduje na poziciju preminulog demokratskog veterana u Kongresu, Elajdze Kamingsa.

Stefani Lalić Adams, predstavnica pokreta Srbi za Trampa 2020 je razgovarala sa Klacik, upoznala je sa biračkim telom srpskog rasejanja u tom distriktu i pružila joj punu podršku u ime inicijative na predstojećim izborima.

"Kim Klacik je bila jako zainteresovana za našu kampanju, i zahvalna na podršci", navodi Lalić i dodaje da se pokret nada da će Kim pobediti, kako bi zastupala i interese srpsko-američke zajednice.

Takođe, u saveznoj državi Viskonsin, jednoj od ključnih država za izbore, predstavnici inicijative Srbi za Trampa 2020, Miroslav Jović i Slaviša Rađen sa drugim članovima učestvovali su na Oktobarfestu, pružajući podršku Kongresmenu Brajanu Stejlu za reizbor.

Tramp: Bajdenova "demencija" neprihvatljiva za SAD

Tramp je poručio danas da je "Bajdenova demencija' neprihvatljiva za SAD", navodeći niz "lapsusa" koje je njegov protivkandidat na novembarskim izborima u poslednje vreme izrekao.

"Bajden nije mogao da se seti imena Mita Romnija (senator republikanaca). Mit mora da je uzbuđen zbog toga. Džo je takođe rekao da se kandiduje za Senat i totalno je zaboravio u kojoj je državi", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp se nije tu zaustavio.

"Džo nikada nije bio jedan od dobrih momaka, tako da je više nego očigledno da je ova njegova 'demencija' sve gora i gora, neprihvatljiva je za SAD", dodao je Tramp.

Tagovi