Lekar Bele kuće: Tramp negativan na korona virus 1Foto: EPA-EFE/ TASOS KATOPODIS POOL

Američki predsednik Donald Tramp negativan je na kovid-19 i nije zarazan za druge osobe, saopštio je lekar američkog predsednika Šon Konli, prenosi Glas Amerike (VOA).

Saopštenje lekara američkog predsednika je izdato nekoliko časova uoči skupa u Florida, kojim Tramp nastavlja kampanju za predsedničke izbore.

Konli je rekao da je negativan rezultat pokazao test Laboratorija Abot.

On je naveo da negativan test i drugi klinički i laboratorijski podaci pokazuju, kako se izrazio, nepostojanje vidljivih kopija virusa.

Lekar američkog predsednika rekao je i da je medicinski tim, na osnovu smernica američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti utvrdio da predsednik nije zarazan za druge osobe.

Predsednik SAD je u petak 2. oktobra obelodanio je da su on i prva dama Melanija Tramp pozitivni na korona virus. Tramp je tog dana prebačen na bolničko lečenje u vojnu bolnicu Volter Rid, dok je prva dama tretman nastavila kod kuće. Epilog njenog lečenja za sada je nepoznat javnosti.

Tramp je bolničko lečenje okončao prošlog ponedeljka kada se vratio u Belu kuću – a u subotu se prvi put pojavio u javnosti na skupu u Beloj kući organizovan u znak podrške policajcima.

Nakon okupljanja saopšteno je da predsednik ne predstavlja rizik kao prenosilac.

Kovid-19 sprečio je američkog predsednika da u finišu predizborne kampanje učestvuje na mitinzima i na večerama za prikupljanje novca za kampanju.

Kako navodi VOA, njegov povratak na mitinge bi trebalo da uveri glasače da je dovoljno zdrav da može da vodi kampanju i obavlja svoj posao predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari