Lekarska komora Srbije kupila bivše pokrajinsko sedište DS-a u Novom Sadu

Lekarska komora Srbije kupila je, kao jedini ponuđač, poslovni prostor na Bulevaru Mihajla Pupina 28 gde je godinama bilo sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke.
Lekarska komora Srbije kupila bivše pokrajinsko sedište DS-a u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Komora je za ovaj prostor izvojila 505.000 evra, što je neznatno više od početne cene, što znači da je kvadrat poslovnog prostora koštao malo više 1.600 evra.

Ovaj prostor od 308 kvadrata na prvom spratu zgrade na bulevaru prodala je Gradska uprava za imovinu i imovinske poslove iz drugog pokušaja pošto prethodni pokušaj s kraja 2018. godine, kada je cena bila viša za oko 25.000 evra, nije uspeo.

Skupština grada u četvrtak, 15. oktobra trebalo bi još da da saglasnost na ovu prodaju.  

Lekarska komora Srbije verovatno će se u narednom periodu u novi prostor preseliti iz kancelarija koje imaju na Bulevaru oslobođenja 46a.

Stan do 308 kvadrata na Bulevaru Mihajla Pupina 28 od devedesetih do 2017. godine je bio sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koji se odatle iselio jer nije mogao više da plaća troškove. Pokrajinski odbor se tada spojio sa gradskim odborom DS-a u Vojvođanskih brigada. Sada se u ovom stanu kao zakupac nalazi Pokret socijalista, čije se zastave vijore na ulazu u zgradu.

Inače, retko se dešava da Grad prodaje neki poslovni prostor u svom vlasništvu. Obično se takav prostor daje u zamenu za neku drugu imovinu ili služi za raseljavanje.

  • hmm

    14.10.2020 01:35
    šta bi sa onim kvazilekarima antivakserima i najsmešnijim virusima?
    jel se komora obračunala sa njima?
  • Kalimero

    13.10.2020 15:06
    Nikada zadovoljni
    Šta god da se uradi, ne valja. Komori je tadašnja država (FNRJ) oduzela prostor, ukinula Komoru. Od kada je reosnovana, znači unazad oko 15 godina, iznajmljivan je prostor. Sada neko radi domaćinski, kupuje prostor, da se ne plaća kirija. Čuvaju se novci. Prostor se ne nosi kući, može se i prodati. Ne kupuje se od privatnika jer bi neko odmah rek'o, ko zna ko se sve ugradio.... Zaključak, što god da se uradi, ne valja.
  • ha

    13.10.2020 14:17
    Mogla je pola grada kupiti da je htela, s obzirom kolike neverovatne sume novca joj se slivaju u kasu putem iznude od lekara u ovoj drzavi (formulisane kao obavezno clanstvo). Neopisivo velike kolicine novca se prikupe i niko ne zna gde su i na sta se trose. Lekarska komora je jos jedna legalna kriminalna organizacija u ovom supku od drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti