13. oktobar  2020. 11.48  →  11.59 | Izvor: RTV (Lidija Vučković)

U odeljenju u kikindskoj Osnovnoj školi - trojke i par blizanaca

KIKINDA -

Jedno odeljenje u kikindskoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" razlikuje se od svih drugih u našoj zemlji, jer ga pohađaju trojke i par blizanaca. Iako su prvaci i još se navikavaju na obaveze, već su pokazali svoju individualnost kako u učenju, tako i u ambicijama. Ipak, ono što ih spaja je to da su vredni učenici i dobri drugari.

video icon

Sedmogodišnje Jana i Elena Mihaljev iz Kikinde nerazdvojne su kako u školskoj klupi, tako i van nje. Uz brata Tadeja, nakon rođenja, bili su prava senzacija, a i sada kao retke kikindske trojke privlače pažnju. Sada kao đaci prvaci dele obaveze i ljubav prema matematici. Ipak, svako ima posebne želje o tome šta će biti kad poraste.

kikinda, blizanci

Tadej Mihaljev kaže:

"Želim da budem policajac, jer hoću da imam puno para i da hapsim lopove."

Jana Mihaljev kaže:

"Ja bih htela da budem doktorka, jer želim da pomažem ljudima."

"Htela bih da budem zubarka, da mogu da popravljam zube", rekla je Elena Mihaljev.

U isto odeljenje Osnovne škole "Vuk Karadžić" idu i blizanci Dušan i Danilo Đukanović. Dušan bi želeo da postane lekar, a Danilo uspešan fudbaler. Ipak, za sada se ne razdvajaju i dobro znaju šta najviše vole od predmeta.

Danilo Đukanović kaže:

"Najviše volim srpski i engleski, a Duki voli nauku."

"Zajedno radimo domaći. Meni sve podjednako dobro ide", ističe njegov brat Dušan.

Iako različitih interesovanja, blizanci i trojke jednako su popularni u društvu. Oni su dobri drugovi kako u školi, tako i van nje.

Učiteljica Radmila Mandić prvi put ima ovako specifično odeljenje. Kako ističe, zadovoljstvo je posmatrati ih kako se razvijaju i pokazuju interesovanja:

"Individualni pristup mora da postoji, tako da svakom detetu prilazim kao individui i posmatram ih potpuno različito od ostale dece, jer je svako dete je različito za sebe."

Šta budućnost donosi za Janu, Elenu i Tadeja i Dušana i Danila ne možemo da znamo. Ono što je izvesno je neraskidiva veza, koja ih je spojila rođenjem i koja će ih pratiti na svakom njihovom putu.