0
Domaći fudbal

DELIJE GA PAMTE PO SJAJNOM POGOTKU NA DERBIJU: Bivši napadač Crvene zvezde o svojim počecima, uzorima, povratku na ‘Marakanu’ – a onda se dotakao i srpske rakije!

Objavljeno: 14.10.20 u 11:16

Navijačima Zvezde je ostao u lepom sećanju.

Hugo Vieira je u karijeri nosio dresove brojnih klubova, poput Benfike, Brage, Sportinga, ali srpskoj javnosti je poznat po periodu kada je igrao za Crvenu zvezdu.

Portugalski napadač je za ‘dntv_autogram’ govorio o raznim zanimljivim temama, o svojim fudbalskim počecima, Beogradu, Crvenoj zvezdi.

Vieira je prve fudbalske korake napravio još u školskim danima.

– Kao dete sam svakog dana bežao iz škole da bih igrao fudbal. Profesionalno sam počeo da se bavim sa 18 godina. Moj omiljeni fudbaler svih vremena je Ronaldinjo, mislim da je neverovatan.

On smatra da je najbolji deo njegovog posla to što ima priliku da upoznaje nove ljude, kulture, običaje.

PROČITAJTE JOŠ: NAVIJAČI NE VERUJU SVOJIM OČIMA: NBA as ‘potpisao’ za Megu! (FOTO)

– Najbolji deo moje karijere je taj sto imam priliku da živim u mnogim zemljama, upoznam se sa novim kulturama i ljudima i najvažnija stvar jeste da radim ono sto volim.

Ono što Delije posebno zanima jeste da li postoji mogućnost da Vieira ponovo obuče crveno-beli dres.

– Uvek me pitaju da li ću se vratiti, možda i dođem ponovo jednog dana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon dužeg vremena vraćam se sa jednim iznenađenjem. Na moje veliko zadovoljstvo intervju za @dntv_autogram dao je fudbaler iz Portugala Hugo Vieira. U karijeri je nosio dresove brojnih klubova. Benfika, Braga, Yokohama Marinos, Sporting… Srpskoj javnosti poznat je po periodu kada je nastupao za Crvenu zvezdu. @hugovieira10 INTERVJU: 1. Kada si napravio prve fudbalske korake? – Kao dete sam svakog dana bežao iz škole da bih igrao fudbal. Profesionalno sam počeo da se bavim sa 18 godina. 2. Ko ti je bio uzor u mlađim danima? -Moj omiljeni fudbaler svih vremena je Ronaldinjo, mislim da je neverovatan. 3. Najlepši period u karijeri? – Najbolji deo moje karijere je taj sto imam priliku da živim u mnogim zemljama, upoznam se sa novim kulturama i ljudima i najvažnija stvar jeste da radim ono sto volim. 4. 11 najboljih sa kojima si delio svlačionicu. – Teško mi je da to odlučim, zaista. 5. Ono što ljude u Srbiji i ljubitelje Crvene zvezde najviše zanima… Da li postoje šanse za povratak na stadion „Rajko Mitić“? -Uvek me pitaju da li ću se vratiti, možda i dođem ponovo jednog dana. 6. Ko je najbolji trener sa kojim si imao priliku da sarađuješ? -Rui Kvinta je definitivno najbolji trener sa kojim sam radio. 7. Da li bi voleo da do kraja karijere zaigraš za nacionalni tim Portugala? – Naravno da bih, svaki igrač bi voleo da igra za svoju zemlju. 8. Šta izdvajaš kao svoj najveći uspeh? – Moja porodica je i moj najveći uspeh. 9. U kojoj državi si jeo najbolju hranu? Koje ti je omiljeno jelo? – Volim sve da jedem tako da nemam nikakvih problema, ali sam baš voleo suši u Japanu. 10. Da li si probao rakiju u Srbiji? – Da, bas je jaka. 🤣🤣 11.Kada bi imao mogućnost da u svaki klub sa sobom povedeš jednog igrača, koga bi poveo? -Ruben Ribeiro bi bio taj igrač. Uvek bih ga poveo sa mnom u klub. 12. Najdraži gol u karijeri? – Onaj koji sam postigao na derbiju protiv Partizana, iz velike udaljenosti. 13. Da li pratiš neki drugi sport? – Ne baš, pratim samo fudbal. 14. Šanse crveno-belih u Ligi Evrope? -Ako budu igrali dobro, mislim da imaju šanse – zaključio je iskusni napadač za @dntv_autogram #hugovieira #dntv_autogram @dimitrijenisavic

A post shared by DNTV Autogram (@dntv_autogram) on

Pažnju na sebe je skrenuo na 149. večitom derbiju kada je sa dva gola pomogao crveno-belima da savladaju Partizan rezultatom 3:1, a na pitanje koji mu je najdraži gol u karijer, odgovorio je:

– Onaj koji sam postigao na derbiju protiv Partizana, iz velike udaljenosti.

Vieira je upitan da li je probao srpsku rakiju, na šta je dao urnebesan odgovor.

– Da, bas je jaka – odgovorio je Portugalac u razgovoru za ‘dntv_autogram’

Podsetimo, portugalski napadač je u crveno-belom dresu igrao u sezoni 2015/16. Na 43 utakmice, 27 puta je zatresao mrežu.

FOTO: Screenshot/Instagram

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter