sreda, 24. aprila 2024.

Apotekarska ustanova na dnevnom redu sednice Gradskog veća

Objavljeno: 15. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online

VALJEVO- O daljoj sudbini Apotekarske ustanove „Valjevo“, čiji je račun u blokadi, a apoteke skoro i da ne rade, jer su rafovi prazni, odlučivaće članovi Gradskog veća na današnjoj sednici. Kako je najavljeno, pred članovima Gradskog veća biće predlog odluke kojom se lokalna samouprava, koja je osnivač Apotekarske ustanove, obavezuje da izmiri njihov dug prema dobavljačima i ostalima.

Račun Apotekarske ustanove „Valjevo“ je u blokadi od avgusta ove godine. Samo dug prema dobavljačima premašuje 82 miliona dinara, a to nije konačan dug. Zaposleni su poslednju platu primili u martu, a zbog teške finansijske situacije, od 92 zaposlena, ostalo je njih 25. Među njima u Valjevu je samo jedan farmaceut i nekoliko farmaceutskih tehničara, a ostali su iz redova tehničkog osoblja i drugi.

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici, pored odluke vezane za Apotekarsku ustanovu, razamatraće izveštaje o radu u 2019. godini ustanova čiji je osnivač lokalna samouoprava. Među njima su Centar za socijalni rad, Centar za kulturu, Gradska biblioteka, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Moderna galerija i Valis.

Pored toga, gradski većnici trebalo bi da donesu odluku kojom bi Valjevo, konačno, trebalo da dobije glavnog urbanistu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *