Život i ljudi

0

Rimski filmski fetival otvoren pod senkom kovida

Autor: AP

Izvor: Beta

Rimski filmski fetival otvoren pod senkom kovida

Izvor: Foto: Beta / AP

Termički skeneri za kontrolu temperature, obavezno nošenje maske, ograničen broj gledalaca, obavezna rezervacija karata preko interneta, kao i za vreme venecijanske Mostre u septembru na snazi su kao maksimalne beznednosne mere 15. izdanja festivala.

"Bezbednost svih ima prednost nad svim ostalim", rekao je direktor festivala Antonio Monda u danas objavljenom intervjuu za rimski dnevnik Il Mesađero (Il Mešaggero).

Ceremonija otvaranja održana je u prisustvu minsitra kulture Darija Frankeskinija i italijanskim glumcima koji su dali svoj glas likovima iz filma Soul, poetskom omažu džezu koji će izaći direktno na platforme "Dizni plus" bez prethodnog prikazivanja u bioskopskim salama.

Reditelj filma Amerikanac Pit Dokter dobiće počasnu nagradu za svoju celokupnu karijeru.

"U ovo vreme krize treba gledati u budućnost, to smo malo radili birajući mnogo prvih filmova", rekao je Antonio Monda.

U odnosu na to, malo zvezda se očekuje na crvenom tepihu festivala. Među retkim koji su došli je britanski reditelj Stiv Makvin ("Glad", "Dvanaet godina ropstva") koji je došao sa suprugom i decom.

Jedan od najviše očekivanih trenutaka je subotnja projekcija filma "Zovem se Frančesko Toti" (Mi ćiamo Francesco Totti), dokumentarni film o legendarnom fudbaleru koji je napravio celu karijeru u klubu Roma. Međutim nije siguran dolazak bivšeg broja 10 iz Rome koji je upravo izgubio oca.

Festival će biti zatvoren 25. oktobra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR