Frojler pored Kulibalija šutira na gol Napolija (© Reuters)
Frojler pored Kulibalija šutira na gol Napolija (© Reuters)

Subota u Seriji A: Josipe, dugo su te čekali, sad pokaži kakav si

Vreme čitanja: 6min | sub. 17.10.20. | 12:13

Dan velikih derbija počinje u Napulju, Ranijeri želi da naudi Laciju, Juventus sa novom postavkom u špicu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svi italijanski klubovi koji će igrati Ligi šampiona igraju danas. Osim Intera koji igra protiv gradskog rivala, Atalanta gostuje u Napulju sa Josipom Iličićem i Aleksejem Mirančukom i ciljem da već ovog popodneva izbaci iz trke za skudeto Napoli. Desetkovani Lacio stiže na Marasi gde ga dočekuje Sampdorija dvojice velikih navijača Rome, trenera Klaudija Ranijerija i predsednika Masima Ferera, dok će Juventus, bez Ronalda i sa Dibalom na klupi, lansirati novi napadački trozubac Kjeza-Morata-Kuluševski protiv Krotonea.

Izabrane vesti

NAPOLI - ATALANTA

Hazarderski potez predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa koji je želeo po svaku cenu da izbegne meč sa Juventusom zbog odsustva Insinjea i Zjelinskog obio se, barem za sada, o glavu Rinu Gatuzu. Trener Napolija je zahvaljujući manevrima gazde kluba imao sve igrače na raspolaganju tokom pauze, osim pomenute dvojice i Elmasa, i mogao je na miru da pripremi meč sa Atalantom. Međutim, današnji meč je, posle poraza za zelenim stolom od Juventusa i oduzimanja jednog boda, već sudar "biti ili ne biti" za Napolitance. U slučaju poraza tim iz Napulja bi akumulirao sedam bodova zaostatka za Boginjom posle samo četiri kola: previše za tim sa šampionskim ambicijama.

Prema informacijama iz Kastel Volturna, Ospina će dobiti šansu da brani gol Napolija protiv svojih raspucanih zemljaka Murijela i Zapate koji su i u dresu Kolumbije tresli mreže u protekle dve nedelje. Po svoj prilici Gatuzo ima nameru da odmah baci u vatru poslednje pojačanje Bakajokoa. Bivši igrač Milana, Čelsija i Monaka je došao u top formi i vrlo brzo se uklopio u novu sredinu. Sa njim na sredini terena Napoli dobija “mišiće” i “visinu” koji su nedostajali.

Umesto povređenog Insinjea će igrati Lozano na levom boku dok će Politano igrati na desnoj strani, između njih Mertens i u špicu Osimen. U odsustvu Insinjea i Milika koji je parkiran po kazni van tima, Gatuzo će imati samo Petanju od napadača pored sebe na klupi.

Napoli će imati i dodatni motiv na današnjem meču: ako izađu trijumfalno sa travnjaka San Paola Azuri će uknjižti 1.000 pobedu u Seriji A.

NAPOLI 4-2-3-1: Ospina - Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Hisaj - Bakajoko, Fabijan Ruiz - Politano, Mertens, Lozano – Osimen.

Najvećva novina i najlepša vest u redovima Atalante je povratak Josipa Iličića. Slovenac je poslednji meč u dresu Boginje odigrao protiv Juventusa u prošlom šampionatu. Uz svo dužno poštovanje prema Mirančuku, Romeru, Lamersu i drugim pojačanjima Atalante ovog leta, povratak Iličića je ubedljivo najznačajniji dobitak za tim Gasperinija. Nije sigurno da će Josip početi meč od prvog minuta, ali je sigurno da će ovog popodneva debitovati u ovom šampionatu, baš kao i Mirančuk koji će šansu dobiti u drugom polovremenu. Prvi put u dresu Atalante u Seriji A ćemo videti Romera koji će zameniti povređenog Kaldaru u odbrani tima iz Bergama.

Za razliku od Gatuza koji će imati samo Petanju na klupi, Gasperini će pored sebe imati jurišnu konjicu predvođenu Murijelom, Malinovskim, Mirančukom, Lamersom i Pašalićem ili Iličićem. To već dovoljno govori o snazi prošlosezonskog četvrtfinaliste Lige šampiona.

Gasperini nije mogao da radi sa svojim igračima tokom prethodne dve nedelje budući da su bili u svojim nacionalnim selekcijama. Neki od njih, poput Murijela i Zapate, su se vratili prekookeanskim letovima, i trener Boginje će morati dobro da raspodeli snaga svojih fudbalera imajući u vidu stil igre koju praktikuje.

Atalanta osim Kaldare, koji će se vratiti tek krajem ove ili početkom sledeće godine, ne može da računa ni na prvog golmana Golinija i rezervu Karnesekija tako da će naš Boris Radunović biti među rezervama na San Paolu. Takođe, kao što Napoli želi da stigne do 1.000 pobede u Seriji A već ovog popodneva, tako igrači Atalante imaju nameru da proslave sa svojim navijačima i familijom Perkasi 113 rođendan.

ATALANTA 3-4-1-2: Sportielo - Toloi, Romero, Palomino - Hatebor, Frojler, De Ron, Gosens - Gomez - Iličić (Pašalić), Zapata.

SAMPDORIJA - LACIO

Klaudio Ranijeri (© Reuters)Klaudio Ranijeri (© Reuters)

Sampdorija ne uspeva da pobedi Lacio od 2016. u Seriji A i za trenera Klaudija Ranijerija je sudar sa Nebeskoplavima neka vrsta derbija, kao i za njegovog predsednika Masima Ferera. Nije tajna da su dva rođena Rimljanina veliki navijači Rome i posledično Lacio predstavlja uvek protivnika koga treba pobediti. Zbog pozitivnih igrača u omladinskom timu Sampdorije i jednog člana stučnog štaba Ranijerija, Sampdorija je u izolaciji tako da vlada poprilična neizvesnost oko sastava tima.

U svakom slučaju nova pojačanja, Balde Keita i Adrijen Silva, bi trebalo da dobiju šansu u drugom poluvremenu. U odsustvu Gabijadinija, u špicu napada bi trebalo da igraju Ramirez i Kvaljarela, dok će Kandreva, po pravilu posebno raspoložen kada igra protiv svog bivšeg tima, pomagati prodorima po desnom krilu.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Toneli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Ekdal, Jankto - Ramirez, Kvaljarela.

U moru loših vesti za Simonea Inzagija juče su stigle dve dobre. Kaisedova povreda nije tako ozbiljna i nekadašnji reprezentativac Ekvadora će predvoditi napad Nebeskoplavih, pošto kapiten Čiro Imobile mora da izdrži suspenziju zbog crvenog kartona protiv Intera. Druga pozitivna novina je oporavak Adama Marušića. Beograđanin neće biti među starterima zbog toga što kormilar Lacija ne želi da ga rizikuje s obzirom na to da Nebeskoplave čeka veom gust raspored: sedam utakmica u sledeća 22 dana.

Podsetimo, Inzagi, osim Imobilea, ne može da računa na povređene Luiza Felipea, Radua, Lacarija, Lulića, Eskalantea, Pereiru. Takođe, osim Marušića, iz predostrožnosti će na klupi biti i Fares koji se vratio rovit iz Alžira, tako da će Anderson igrati na levom boku, a Parolo na desnom. Postoji i opcija da iskusni vezista Lacija bude prekomandovan u odbranu, a Patrik bi bio pomeren na desni bok.

Najavljen je i debitantski nastup Holanđanina Huda u njegovoj drugoj rimskoj avanturi a Inzagi gradi svoj optimizam, osim na skoru iz poslednje četiri godine sa Sampom, na odličnoj formi Sergeja Milinkovića Savića i Tukua Koree. Srbin i Argentinac su postigli odlučujuće golove za svoje reprezentacije i na njima je da ponesu teret izostanka golgetera Imobilea. 

LACIO: 3-5-2: Strakoša - Patrik, Ačerbi, Hud - Parolo, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Anderson - Kaisedo, Korea.

KROTONE - JUVENTUS

Morata protiv Rome (© Reuters)Morata protiv Rome (© Reuters)

Juventus stiže u Krotone u senci vrlo zapaljive polemike u trouglu ministar sporta Vinčenco Spadafora, Kristijano Ronaldo, predsednik Juventusa Andrea Anjeli, koji razmenjuju “otrovne strelice” preko društvenih mreža na temu ponašanja Portuglaca i poštovanja Protokola Kovid-19 FS Italije.

Kako bilo, Ronaldo neće igrati, dok će Dibala, koji se nije oporavio od stomačnog virusa u potpunosti biti na klupi i ući će u igru samo u slučaju kranje nužde. Remzi i De Liht su povređeni, a Mekeni je pozitivan na Kovid 19. Andrea Pirlo nije mogao da radi sa više od polovine prvog tima tokom prethodne dve nedelje a Juve nije odigrao zvaničnu utakmicu od meča sa Romom, završena 2:2 uz lavinu kritika na računa novog trenera Stare dame.

Informacije koje su stizale iz Kontinase koja je ponovo blindirana jer su igrači u izolaciji sa stručnim štabom zbog pozitivnog brisa Mekenija upućuju da će Pirlo poslati na teren četvoricu ovoletošnjih pojačanja plus Frabota koji je kooptiran iz drugog tima Bjankonera. Postoje dve škole mišljenja oko formacije koja će izaći na megdan Krotoneu: prva je da će ona biti 3-4-3 sa trijom Kjeza, Morata, Kuluševski u špicu; druga predviđa Kuluševskog u ulozi ofanzivnog pleja iza leđa Morate i Kjeze.

Prvi put u ovoj sezoni ćemo videti na golu Bjankonera senatora Đanluiđija Bufona, a Bonučiju će u odbrani praviti društvu Danilo i Demiral, pošto Pirlo želi da sačuva Kjelinija za mečeve u Ligi šampiona gde će njegovo iskustvo doći više do izražaja.

U timu Krotonea će biti potvrđen Vladimir Golemić. Trener Đovani Stropa ima veliko poverenje u Kruševljanina i u njemu vidi jedan od nosećih stubova svog tima. Drugi Srbin u redovima tima iz Kalabrije Miloš Vulić će čekati svoju priliku na klupi. Inače, od sinoć je i tim Krotonea u izolaciji pošto je Rumun Draguš bio pozitivan na testu za Kovid-19. 

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Golemić, Magalan, Luperto - Pedro Pereira, Petričone, Čigarini, Molina, Reca - Simi, Mesijas.

JUVENTUS 3-4-3: Bufon - Danilo, Bonuči, Demiral - Kvadrado, Artur, Rabio, Frabota - Kjeza, Morata, Kuluševski.

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

15.00: (2,45) Napoli (3,70) Atalanta (2,45)

18.00: (2,30) Inter (3,40) Milan (3,10)

18.00: (3,20) Sampdorija (3,40) Lacio (2,25)

20.45: (6,50) Krotone (4,30) Juventus (1,50)

Nedelja

12.30: (2,65) Bolonja (3,30) Sasuolo (2,65)

15.00: (5,50) Specija (3,80) Fjorentina (1,65)

15.00: (2,25) Torino (3,35) Kaljari (3,20)

18.00: (1,93) Udineze (3,45) Parma (4,10)

20.45: (1,35) Roma (5,30) Benevento (8,00)

Ponedeljak

20.45 Verona - Đenova

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Serija AŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara