Najnovije vesti
Vesti Hronika
ZA DLAKU IZBEGAO SMRT Ko je Aleksandar Šarac upucan sa DVA HICA U GLAVU na Novom Beogradu?

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT Ko je Aleksandar Šarac upucan sa DVA HICA U GLAVU na Novom Beogradu?

Aleksandar Šarac (35), koji je sa dva hica iz pištolja upucan u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, odranije je poznat srpskoj javnosti pošto je januara 2019. godine bio na meti profesionalnog ubice Čabe Dera.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pucnjava Novi Beograd Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Pucnjava Novi Beograd

Der se 5. januara 2019. pojavio ispred njegove kuće na Banovom brdu u belom automobilu. Međutim, umesto Šarca koji je trebalo da ode na trening, iz kuće je izašao njegov zet Nebojša Marković.

Ubica nije video razliku između dvojice muškarca, već je hladnokrvno prišao Markoviću koji je u tom trenutku pakovao dečja kolica u automobil, nasmejao mu se i ispalio nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Kasnije se saznalo da je Aleksandru za petama bio profesionalni ubica Čaba Der, odgovoran za više ubistava širom sveta.

Čaba Der
Foto: Mađarska policija / MUP RS
Čaba Der

Čaba Der uhapšen je u martu 2019. u Pragu, nekoliko meseci posle hladnokrvnog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu. On je tokom hapšenja kod sebe imao falsifikovana dokumenta, oružje, ali i periku i opremu za maskiranje, pa se veruje da je pripremao novi zločin.

Pročitajte još

Uhapšen je u hotelu "Amadeus", gde je iznajmio sobu. Posle hapšenja izručen je Mađarskoj, koja je tragala za njim zbog sumnje da je u septembru 2018. ubio biznismena Lasla V. u Budimpešti.

Der se i danas nalazi u zatvoru u Mađarskoj, a ko je bio nalogodavac Šarčevog ubistva, do danas je ostalo nepoznato javnosti.

Mesto pucnjave na Novom Beogradu
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Mesto pucnjave na Novom Beogradu

Na prvom saslučanju, Der je priznao ubistvo tako što je prvobitno izjavio saučešče Nebojšinoj porodici. On je rekao "da nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat". Takođe je dodao da vozač automobila iz kog je izašao tog dana na Banovom brdu "nije znao za njegov plan, da je bio šokiran nakon ubistva i da su nakon toga otišli različitim putevima".

Pored toga, Šarac se nalazio na izvršenju zatvorske kazne zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Aleksandar Šarac je, kako se veruje, bio na meti i 7. avgusta 2018. godine kada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil. Sumnjalo se da bivši plejmejker Partizana nije bio meta, već njegov komšina Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji. Identitet bombaša, a nakon i toga i motiv tog napada do dans nisu otkriveni.

Podsećanja radi, do današnje pucnjave došlo je oko 16.40, a napadač je prilikom bekstva sa lica mesta odbacio pištolj. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog zločina.