sreda, 17. aprila 2024.

Kada će Valjevo dobiti državni Dom za stare?

Objavljeno: 19. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kada će biti završen i useljen državni Dom za stare u Valjevu to je pitanje na koje niko pouzdano ne može da da odgovor! Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže za portal Patak online da je od ministra Zorana Đorđevića, koji je nedavno boravio u Valjevu, dobio obećanje da će novac za nastavak radova na tom objektu biti obezbeđen naredne godine.

„Razgovarao sa ministrom Đorđeviće o tome. Zadatak lokalne samouprave je da pribavi svu neohodnu dokumentaciju, uključujući i potrebne dozvole, jer su neke, u međuvremenu, istekle, kako bi preko Kancelarije za javna ulaganja iduće godine bio obezbeđen novac za nastavak radova na tom objektu. Činjenica je da je zgrada Doma za stare u lošem stanju i da ono što je ranije urađeno sada treba popravljati, ali naša želja je da taj objekat što pre bude u funkciji“, rekao je je Gojković.

Valjevo je nedavno dobilo prvi Dom za stare, koji je u privatnom vlasništvu. Kako je saopštilo Ministarstvo za socijalnu politiku, to je jedan od najopremljenijih domova u Srbiji. Međutim, usluge tog Doma za stare, sudeći po cenama, gde najniža iznosi 607 evra, moći će da koriste samo oni sa „dubljim“ džepom.

Zbog toga mnogi građani sa nestrpljenjem već godinama očekuju završetak radova na državnom Domu za stare. Svaka vlast u prethodnoj deceniji obećavala je završetak ovog objekta, međutim, to se još uvek nije dogodilo i dalje od obećanja se nije odmaklo.

Nezavršeni Dom za stare u naselju Gradac više puta je bio na meti je lopova i vandala jer ovo zdanje, čiji je investitor Ministarstvo rada i socijalne politike, niko ne obezbeđuje.

Radovi su u proleće 2009. godine počeli zahvaljujući donaciji od 2,5 miliona evra koju je obezbedio narod Japana i ona je potrošena, a objekat nije završen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *