ČAK NORIS UZ TRAMPA, ANĐELINA ZA BAJDENA: Podele u SAD uoči predsedničkih izbora 3. novembra nisu zaobišli ni filmsku industriju

D. D. S.

20. 10. 2020. u 11:44

PODELE u SAD uoči predsedničkih izbora 3. novembra nisu zaobišle ni Holivud.

ЧАК НОРИС УЗ ТРАМПА, АНЂЕЛИНА ЗА БАЈДЕНА: Поделе у САД уочи председничких избора 3. новембра нису заобишли ни филмску индустрију

Foto Tanjug/AP

Pristalice šefa Bele kuće republikanca Donalda Trampa i njegovog demokratskog rivala Džozefa Bajdena toliko su ušančeni da jaz deli čak i članove poznatih porodica.

Ambasadorka UN za izbeglice Anđelina Džoli oštro kritikuje migrantsku politiku Trampa. A njen otac Džon Vojt, republikanac, učesnik je predizborne Trampove kampanje.

- Bajden je zao, Tramp mora da pobedi. Levica će uništiti Ameriku. Moramo da se molimo Bogu kako bismo sprečili ovaj užas - poručuje Vojt u predizbornom videu.

VISIO S TRAMPOVE KULE

NEIDENTIFIKOVANI muškarac od 20 godina popeo se na Trampovu kulu u Čikagu i visio na konopcu, zahtevajući da razgovara sa predsednikom SAD i medijima. Navodno član pokreta "Crni životi su važni" na kuli je visio satima, pretio da će izvršiti samoubistvom ukoliko ne razgovara sa Trampom, dok je policija pokušavala da ga nagovori da siđe.

- Ne želim da umrem, ali ako neko pokuša da povuče ovo uže skočiću i umreću - rekao je snimajući se i govoreći, uz emitovanje svega uživo na "Fejsbuku".

I Stiven Boldvin, najmlađi član čuvene glumačke porodice, Trampov je obožavalac. Ali njegov stariji brat Alek, član satirične ekipe "Subotom uveče uživo" milione Amerikanaca zasmejava parodiranjem aktualnog šefa Bele kuće.

Foto Tanjug/AP

Dinastija šou-biznisa, porodica Kardašijan-Vest, takođe je podeljena. Dok polusestra Kim Kardašijan, Kajli Džener, simpatizira demokrate, Kanje Vest je čest Trampov gost u Beloj kući i sam se kandidovato za predsednika u nekoliko država SAD.

Otvorenu podršku Trampu su dali glumci Džems Vuds i komičarka Rozen Bar. I rok-reper Kid Rok ga podržava, kao i zaljubljenik u oružje Čak Noris.

"BAJDEN NAJGORI U ISTORIJI"

NA mitingu u Viskonsinu Tramp je opisao Bajdena kao "najgoreg kandidata u istoriji". - Ako izgubim, šta da radim?

Radije bih se kandidovao protiv nekoga ko je izuzetno talentovan, bar na ovaj način mogu da vodim svoj život - rekao je Tramp. Ponovo je insistirao da je imun na kovid 19, da "sada može da uskoči u publiku i da sve poljubi, i žene i muškarce", tvrdeći da će pobediti sa više glasova.

A u taboru Trampovih kritičara su Robert de Niro, Tom Henks, Leonardo Dikaprio, dok Ris Viderspun ili Samjuel L. Džekson aktivno učestvuju u predizbornoj kampanji snimanjem spotova ili organizacijom donatorskih večera. Pop zvezda Tejlor Svift poručuje da će "ponosno glasati za Bajdena, jer je Americi potreban predsednik koji će se zauzeti za prava manjina, žena i LGBT populacije".

Čak Noris, Kanje Vest, Foto Tanjug/AP

Istovremeno, nekad priznati republikanac Klint Istvud počeo je da sumnja u predsednika Trampa. Ovaj 90-godišnji glumac za dnevnik "Volstrit džornal" kaže da mu je "želja da se Tramp ponaša bolje i da ne maltretira ljude svojim tvitovima".

Anđelina Džoli, Leonardo dikaprio, Foto Tanjug/AP

A pojava Arnolda Švarcenegera u spotu s bivšom prvom damom Mišel Obamom izazvala je bes na društvenim mreža, pa su "Terminatoru" poručivali da glasa za Trampa, ili da se vrati u Austriju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...